Κύπελλο Ελλάδας (4η φάση): Βέροια-Ξάνθη 2-1

22:24 17/1/2013 - Πηγή: E-Typos
Η Βέροια επικράτησε εντός έδρας με 2-1 της Ξάνθης στο πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Και τα δυο γκολ των γηπεδούχων σημείωσε ο Κόστλι (5', 52') ενώ για τους Ακρίτες μείωσε ο Μάνταλος με πέναλτι στο 67΄. Με δέκα παίκτες τελείωσαν τον αγώνα και οι δύο ομάδες. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 30/1 στην Ξάνθη.
Η
Βέροια προηγήθηκε με το «καλημέρα» ανοίγοντας το σκορ στο 5΄ όταν ο Κόστλι εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα της Ξάνθης στο σουτ του Μπαργκάν και σκόραρε με κοντινό πλασέ. Η Βέροια που ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της όταν ο Μπαργκάν στο 22΄ αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος μετά από μαρκάρισμα του Βάλλα. Η Βέροια συνέχισε να πιέζει και στο β΄ ημίχρονο και στο 52΄ ο Κόστλι με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ έκανε το 2-0. Στη συνέχεια όμως οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά και στο 67΄ο Μάνταλος μείωσε με πέναλτι που κέρδισε από τον Μπάρμπα. Λίγο αργότερα όμως η Ξάνθη έμεινε με 10 παίκτες αφού ο Μαρσελίνιο στο 78΄, δύο μόλις λεπτά μετά την είσοδο του στον αγώνα, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Γεωργέα. Με δέκα παίκτες τελείωσε όμως τον αγώνα και η Βέροια αφού ο Αμαραντίδης στο 84΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Αρτας)
Κίτρινες: Αμαραντίδης, Κόστλι, Καλογέρης, Μπάρμπας, Καλτσάς – Μπέρτος, Ντιέ, ΡάνοςΚόκκινη: Αμαραντίδης (δευτ. κιτρ. 84΄) - Μαρσελίνιο (78΄)
Βέροια (Καλαϊτζίδης): Λόπεθ, Σνάουτσνερ, Αμαραντίδης, Μπάρμπας, Ορέστες, Γεωργέας, Καλογέρης, Γκιγέρμο, Καλτσάς (72΄ Ολαϊτάν), Μπαργκάν (87΄ Κάλι), Κόστλι
Ξάνθη (Ουζουνίδης): Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Μουκουάνα, Βάλλας, Γκλέισον, Φλίσκας (62΄ Πρίττας), Ντιέ, Μαρίν, Σμιθ (76΄ Μαρσελίνιο), Μάνταλος, Μαρκόφσκι (62΄ Ράνος).
Keywords
Τυχαία Θέματα