Κύπελλο Ελλάδας (ημιτελικός): ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-1

22:29 17/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Με γκολ του Σαλπιγγίδη στο 90΄ ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης, στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Αθανασιάδη στο 24΄, ο Ναβάρο ισοφάρισε στο 63΄ για τους Αρκάδες, αλλά ο αρχηγός του "Δικέφαλου" σκόραρε στο τέλος και έδωσε μια "ανάσα" στην ομάδα του,
ενόψει της ρεβάνς της 27ης Απριλίου.

Πολύ κλειστό παιχνίδι έγινε στην Τούμπα, με τις δύο ομάδες να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην αμυντική τους λειτουργία. Ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες κι ένα... συμπτωματικό γκολ συνέθεσαν την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Στο 24΄ στο γύρισμα του Λάζαρ από δεξιά, η μπάλα βρήκε στον Αθανασιάδη και κατέληξε στα δίχτυα του Μπαντή. Από το σημείο εκείνο, ο Δώνης έπαιξε το δυνατό του "χαρτί" αφήνοντας χώρο στους αντιπάλους με σκοπό να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις. Ο Αστέρας είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να γίνει απειλητικός για τον Ιτάνζ. Αντίθετα, στο 54΄ ο Μπαντής απέκρουσε δύσκολα τη βολίδα του Λόρενς, ενώ στο 62΄ το διαγώνιο σουτ του Σαλπιγγίδη έφυγε λίγο άουτ. Ενα λεπτό αργότερα, όμως, ο Αστέρας έφτασε στην ισοφάρισει, επίσης με... συμπτωματικό τρόπο. Ο Αποστολόπουλος έκοψε με προβολή τον Ντε Μπλάσις και η μπάλα έφτασε στον Ναβάρο που ήταν ξεχασμένος πολύ πίσω από τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ. Ο Ισπανός σκόραρε και ενώ ο βοηθός είχε σηκώσει τη σημαία για οφσάιντ, το γκολ κατακυρώθηκε αφού η μεταβίβαση προήλθε από αντίπαλο παίκτη.

Το γκολ αυτό άλλαξε την ψυχολογία και οι Αρκάδες έφτασαν κοντά στη μεγάλη ανατροπή με κεφαλιά του Ράγιος στο 71΄ και διπλή ευκαιρία των Ράγιος, Ντε Μπλάσις στο 78΄. Ο ΠΑΟΚ πίεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά οι παίκτες του Τσιώλη φάνηκαν ψύχραιμοι και έδειχνα ικανοί να κρατήσουν το θετικό αποτέλεσμα. Ολα αυτά έως το 90΄ όταν τη σύγχυση και τα λάθη της αμυντικής γραμμής του Αστέρα εκμεταλλεύθηκε ο Αθανασιάδης, που γύρισε τη μπάλα στο τέρμα και ο "Σάλπι" από κοντά με το στήθος την έστειλε στα δίχτυα. Ο Σανκαρέ στις καθυστερήσεις λίγο έλειψε να ισοφαρίσει για τον Αστέρα αλλα ο Ιτανζ απέκρουσε το δυνατό σουτ του Σενεγαλέζου αμυντικού που στην συνέχεια σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ.

Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών)

Κίτρινες: Κάτσε, Αποστολόπουλος, Κατσουράνης, Καμαρά - Καλαντζής, Μπαρτολίνι

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος (76΄ Κωνσταντινίδης), Σίντεφελντ, Κατσουράνης, Λίνο, Κάτσε (76΄ Ρομπέρ), Λαζάρ (83΄ Φωτάκης), Καμαρά, Λόρενς, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Πιπίνης, Ουσέρο, Αλβάρες (+90΄ Φορμίκα), Ναβάρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Λέντσε (46΄ Καλαντζής).

Γιώργος Δώνης (προπονητής ΠΑΟΚ): «Θεωρώ ότι όταν βρίσκεσαι στον ημιτελικό Κυπέλλου είναι σημαντικό να κερδίζεις. Η νίκη σήμερα μας δίνει ένα μικρό προβάδισμα για τη ρεβάνς. Πρέπει να προετοιμαστούμε καλά για να γυρίσουμε από την Τρίπολη με την πρόκριση. Μέχρι να δεχτούμε το γκολ λειτουργήσαμε σωστά και μέχρι τη στιγμή εκείνη δεν απειληθήκαμε. Μετά το γκολ που δεχτήκαμε δώσαμε πολλά σε ανοικτό γήπεδο στον Αστέρα. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα αντέδρασε. Αν δεν έχεις πίστη δεν κερδίζεις. Στο γκολ του Αστέρα, απ’ ότι με ενημέρωσαν, δεν υπάρχει οφ σαιντ. Αυτό που πιστεύουμε είναι ότι από τη στιγμή που βλέπει ο διαιτητής τον επόπτη να σηκώνει σημαία και σφυρίζει, η φάση είναι παρελθόν. Μετά τη φάση του γκολ χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και είχαμε νευρικότητα. Καθοριστικό δεν είναι το γκολ που δεχτήκαμε, αλλά το γκολ που βάλαμε. Καθοριστικό είναι να κερδίζεις, θεωρώ ότι θα παίξουμε όπως πρέπει, έξυπνα, και θα γυρίσουμε από την Τρίπολη με την πρόκριση. Δε θα πάμε να παίξουμε παθητικά.»

Σάκης Τσιώλης (προπονητής Αστέρα Τρίπολης): «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο για τον εκνευρισμό μου σήμερα, αλλά όσα ειπώθηκαν μετά τον αγώνα με τον Αρη έκαναν τις τελευταίες μέρες εφιαλτικές. Και οι δυο γονείς μου λείπουν από τη ζωή, γι’ αυτό θέλω να δώσω τη δική μου απάντηση. Την Κυριακή, 60 χλμ από εδώ (σ.σ. Βέροια), έγινε παιχνίδι της ίδιας σημασίας με αυτό στο Χαριλάου και δεν ακούστηκε με την ολοκλήρωσή του τίποτα. Ο μόνος που είχε το δικαίωμα να παίξει στο Χαριλάου ήταν ο Μπαρτολίνι, αλλά δεν μπορούσα να ρισκάρω τη συμμετοχή του και τον προφύλαξα. Ελειπαν δύο βασικές μονάδες μας, οι Φούλοπ, Περόνε, οι οποίοι δεν ήταν εδώ ούτε σήμερα. Οι κάρτες δεν μπορούσαν να δηλωθούν άλλη στιγμή. Ας παρθεί απόφαση από τους διοργανωτές οι ότι στα πλέι οφ δε μετράνε οι κάρτες, για να παίζουμε με το ίδιο ρόστερ. Το ότι ξέφυγε το σκορ στον αγώνα έγινε γιατί δεν μπορέσαμε να λειτουργήσουμε σε κάποιες φάσεις και εξαιτίας τους σκορ ζω τρεις μέρες έναν εφιάλτη. Ο Αστέρας Τρίπολης έχει αλλάξει επίπεδο, ενδεχομένως ό,τι ειπώθηκε εδώ και δεν ειπώθηκαν τα ίδια 60 χλμ μακριά, δείχνει ότι ο Αστέρας μεγαλώνει. Το παιχνίδι σήμερα, από εκεί και πέρα, ήταν συγκλονιστικό, σε ένα γεμάτο από πάθος γήπεδο. Προσπάθησαν και οι δυο ομάδες να πάρουν το αβαντάζ. Σταθήκαμε καλά, μετά το γκολ που πετύχαμε η πλάστιγγα έγειρε υπέρ μας, γιατί μας έδωσε χώρο ο ΠΑΟΚ.. Το πλεονέκτημα, μετά το δεύτερο γκολ, το έχει ο ΠΑΟΚ. Μέσα από τη δυναμική που βγάζει ο Αστέρας, όμως, έχει το δικαίωμα να ελπίζει ότι μπορεί να πάει στον τελικό. Στο γκολ μας ο Ναβάρο βρέθηκε σε προφανή θέση για να σκοράρει, αφού προηγήθηκε παρέμβαση παίκτη του ΠΑΟΚ. Με βάσει την απόδοσή μας, η γεύση που έχουμε είναι δυσάρεστη. Τα έχουμε με την τύχη μας γιατί στο τέλος δεχτήκαμε γκολ. Χάσαμε το πλεονέκτημα του 1-1, πρέπει να πιέσουμε τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη για να βάλουμε γκολ. Εχουμε δύσκολη αποστολή για τη ρεβάνς. Πάντα ο Σαλπιγγίδης κάνει κίνηση στο τέλος, έχει το... κερασάκι και πετυχαίνει γκολ
Keywords
Αναζητήσεις
παοκ αστερας τριπολης 2-1 κυπελλο
Τυχαία Θέματα