Κυβερν. Εκπρόσωπος: Πρέπει να διαφυλαχθεί η περιουσία της ΕΡΤ

12:18 12/6/2013 - Πηγή: E-Typos
Τη θέση ότι η ΕΡΤ είναι ένας φορέας με δυσλειτουργία εκ θεμελίων διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον ρ/σ Βήμα FM και δεσμεύθηκε ότι η δημόσια τηλεόραση θα επαναλειτουργήσει μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Είπε ακόμη ότι επί ένα χρόνο προσπάθησε να βρει τρόπους για να εξυγιανθεί η δημόσια τηλεόραση και πως παρόλα αυτά δεν μπορούσε να γίνει καμία αλλαγή.
«Δυστυχώς», τόνισε, «ήταν αδύνατο να γίνουν αυτές οι αλλαγές με την ΕΡΤ
σε λειτουργία. Όταν έχεις ένα αυτοκίνητο και πρέπει να του κάνεις ρεκτιφιέ, δεν μπορείς να το έχεις σε κίνηση. Με το που θα ανακοινωνόταν οποιοδήποτε σχέδιο ριζικής αναδιάρθρωσης, θα είχαμε απεργίες διαρκείας».
Ο
κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ακόμη πως δεν κλείνει η ΕΡΤ, αλλά «ένα στραβό οικοδόμημα, με στραβά θεμέλια, που δεν μπορούσε να διορθωθεί εν λειτουργία και άμεσα δημιουργείται εξ αρχής ένας σωστός, σύγχρονος φορέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Μοριοδότηση για τους αποδειγμένα ενεργούς εργαζομένους
Οσον αφορά τις προσλήψεις στο νέο φορέα, δήλωσε ότι θα προσμετρηθεί η εμπειρία και η προϋπηρεσία και πως στην ΕΡΤ υπάρχουν ικανοί και άξιοι δημοσιογράφοι. «Δεν δούλευαν και οι 677 δημοσιογράφοι, αλλά κάποιοι δούλευαν σαν σκυλιά. Δυστυχώς δούλευε ένα κλάσμα του συνόλου», σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου, προαναγγέλλοντας ότι αυτοί που έχουν παρουσία και αναγνωρισμένες εργατοώρες στη δημόσια ραδιοτηλεόραση θα έχουν μοριοδότηση.
Δεσμεύθηκε επίσης ότι τα άτομα που θα στελεχώσουν τον νέο φορέα θα προσληφθούν με διαδικασίες αδιάβλητες και διαφανέστατες, εκτός του ελέγχου της κυβέρνησης.

«Πρέπει να διαφυλαχθεί η περιουσία της ΕΡΤ»
Ερωτηθείς σχετικά με της προθέσεις της αστυνομίας, δεδομένου ότι εντός του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ παραμένουν εργαζόμενοι, ο κ. Κεδίκολγου δήλωσε: «Πρέπει να διαφυλαχθεί η περιουσία της ΕΡΤ και το αρχείο της, γι’ αυτό έχουμε τον νου μας».
Όπως είπε, «η περιουσία της ΕΡΤ είναι περιουσία του ελληνικού λαού, γι' αυτό έχουμε τον νου μας, δε θα το αφήσουμε χύμα στο κύμα».
Ερωτηθείς τέλος εάν θα παραδώσει τη δημοσιογραφική του ταυτότητα, όπως του ζητήθηκε από την ΕΣΗΕΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε: «Είναι πολύ δημοκρατική πρακτική, τι να σας πω».
Keywords
Τυχαία Θέματα