Λίγο πριν τις εκλογές: Μήνυμα της τρόικα, διά στόματος Λ. Παπαδήμου

03:46 2/5/2012 - Πηγή: E-Typos

Σαφές μήνυμα στους πολιτικούς αρχηγούς αλλά και το εκλογικό σώμα, υπέρ της απαρέγκλιτης υλοποίησης του Μνημονίου, έστειλε η Τρόικα μέσω του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Το οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού γνωστοποίησε -μέσω στοχευμένων διαρροών προς τον Τύπο- το αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων του Μνημονίου, δηλαδή των υποχρεώσεων της επόμενης κυβέρνησης, θεωρώντας προφανώς ότι η προεκλογική συζήτηση έχει παρεκκλίνει της πορείας τής κατά γράμμα υλοποίησης του Μνημονίου αλλά και ανησυχώντας ότι η κυβέρνηση που θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με νωπή τη λαϊκή εντολή ενδεχομένως δεν αναγνωρίσει πράγματα που έχουν συμφωνηθεί στο παρελθόν.

Την ίδια ώρα, οι αρχηγοί των κομμάτων υποστηρίζουν ότι υπάρχουν πράγματα στο Μνημόνιο που μπορεί να αλλάξει η επόμενη κυβέρνηση (έστω και σε μικρή κλίμακα) και σκοπίμως δεν αναφέρονται σε κάποιες από αυτές τις υποχρεώσεις, ενώ δεσμεύονται προεκλογικά ότι δεν θα υπάρξουν άλλες οριζόντιες περικοπές, υπόσχονται μείωση της φορολογίας, αλλά και ότι δεν θα πληγούν περαιτέρω χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι.

Οι διαρροές αυτές από το οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού προέκυψαν παράλληλα με πληροφορίες που διοχετεύουν συνεργάτες του κ. Παπαδήμου ότι ο ίδιος σκοπεύει να γυρίσει στο ακαδημαϊκό του έργο μετά τις 6 Μαΐου, αλλά

Keywords
Τυχαία Θέματα