Μαλί: Συμφωνία για την ανάπτυξη αφρικανικής δύναμης στη χώρα

23:51 23/9/2012 - Πηγή: E-Typos
Το Μαλί και η Οικονομική Κοινότητα των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS) κατέληξαν σε συμφωνία για τους όρους που θα διέπουν την ανάπτυξη μιας αφρικανικής δύναμης σταθεροποίησης στο Μαλί, με ένα αρχηγείο στην Μπαμακό, δήλωσαν ο υπουργός Άμυνας του Μαλί και ο ομόλογός του της Ακτής Ελεφαντοστού.
"Θα πρέπει να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για τη συμφωνία που μόλις συνάψαμε με τους αδελφούς μας στο Μαλί. Σήμερα, μπορεί κανείς να πει ότι το Μαλί και η ECOWAS συμφώνησαν για
επιχειρήσεις στρατευμάτων στο έδαφος του Μαλί", δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ακτής Ελεφαντοστού, Πολ Κόφι Κόφι, έχοντας στο πλευρό του τον ομόλογό του του Μαλί, Γιαμούσα Καμάρα, ο οποίος το επιβεβαίωσε.
"Όταν μιλάμε για στρατεύματα, μιλάμε για στρατεύματα της ECOWAS και όχι ξένους. Και σε αυτό είναι σύμφωνο το Μαλί", πρόσθεσε ο Κόφι Κόφι.
Στις αρχές του Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος του Μαλί Ντιονκουντά Τραορέ ζήτησε τη βοήθεια της ECOWAS, καθώς το βόρειο τμήμα της χώρας ελέγχεται πλέον για σχεδόν έξι μήνες από ένοπλες ισλαμιστικές ομάδες που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μάγρεμπ (Aqmi), οι οποίες έχουν επιβάλει εκεί τη σαρία (ισλαμικό νόμο).
Keywords
Τυχαία Θέματα