Μαν. Γιουνάιτεντ: Τους 1.000 αγώνες φθάνει ο 39άχρονος Γκιγκς

15:22 1/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο 39άχρονος Ράιαν Γκιγκς ανανέωσε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για ακόμη ένα χρόνο σήμερα κι έτσι θα συνεχίσει να αγωνίζεται στους πρωτοπόρους της Πρέμιερ Λιγκ και όταν θα είναι 40 χρονών. Ο Ουαλός έκανε το ντεμπούτο του τον Μάρτιο του 1991, έχει ρεκόρ 931 συμμετοχών σε όλες τις διοργανώσεις με τους «μπέμπηδες», πετυχαίνοντας 168 τέρματα. Με τις διεθνείς συμμετοχές του με την Ουαλία και τη Μεγάλη Βρετανία (στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου) έφτασε στις 999 και είναι πολύ πιθανό να φτάσει το ρεκόρ των 1000 αγώνων στην αυριανή αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με
την Νόριτς για το πρωτάθλημα.

«Αισθάνομαι καλά, διασκεδάζω το ποδοόσφαιρο περισσότερο από ποτέ και, το βασικότερο, αισθάνομαι ότι πραγματικά συμβάλλω στην ομάδα μου» υποστήριξε στην επίσημη ιστοσελίδα της Γιουνάιτεντ ο Γκιγκς την περασμένη εβδομάδα, μετά τη νίκη επί της ΚΠΡ με 2-0. «Πρόκειται για μια εντυπωσιακή ομάδα στην οποία χαίρεσαι να είσαι μέλος της κι ενώ για ακόμη μία χρονιά παλεύουμε να κατακτήσουμε τρόπαια».

Ο πρώην διεθνής με την εθνική ομάδα της Ουαλίας, που θα κλείσει τα 40 χρόνια τον Νοέμβριο, μετράει 12 πρωταθλήματα πρέμιερ λιγκ, 4 κύπελλα Αγγλίας, 3 Λιγκ Καπ και δύο τίτλους Τσάμπιονς Λιγκ. Φέτος αναμένεται να προστεθούν και άλλοι τίτλοι στο παλμαρέ του, αφού η Γιουνάιτεντ βρίσκεται 12 βαθμούς μπροστά από τον 2ο στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ ο σύλλογος συνεχίζει τόσο στο Κύπελλο, όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Γκιγκς είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει σκοράρει σε κάθε σεζόν της πρέμιερ λιγκ, από το 1992 που αντικατέστησε την πρώτη κατηγορία.

«Τι να πω για τον Ράιαν που δεν έχει ειπωθεί ήδη; Πρόκειται για έναν εξαιρετικό παίκτη και ένα χαρισματικό ανθρώπινο ον» υποστήριξε σε δηλώσεις του ο προπονητής της Γιουνάιτεντ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, και συνέχισε: «Ο Ράιαν αποτελεί παράδειγμα για όλους μας, ειδικά στον τρόπο που προσέχει τον εαυτό του». Ο Γκιγκς έχει τονίσει στο παρελθόν ότι σημαντικό ρόλο έχει παίξει το γεγονός ότι κάνει γιόγκα ενώ ο Φέργκιουσον υποστήριξε ότι σημαντικό ρόλο παίζει και το γεγονός ότι ευχαριστιέται το παιχνίδι. «Έχει τρομερή ενέργεια στον αγώνα, κάτι το οποίο είναι πολύ όμορφο να το βλέπεις. Ο Ράιαν φαίνεται να σπάει ένα ρεκόρ κάθε εβδομάδα και όσο σκέφτομαι ότι αγωνίζεται για 23 συναπτά έτη, σημειώνοντας τέρματα και επιτυχίες, πραγματικά τον θαυμάζω. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που παίζει έτσι και που του ανανεώσαμε το συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο» κατέληξε ο Φέργκιουσον.
Keywords
Τυχαία Θέματα