Με την κατηγορία της απειλής της ζωής του προέδρου των ΗΠΑ συνελήφθη ο ύποπτος

19:59 18/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Aνανέωση 19.55

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία άσκησε σήμερα δίωξη σε βάρος του Πολ Κέβιν Κέρτις, του άνδρα από την πολιτεία του Μισισιπή ο οποίος συνελήφθη χθες από πράκτορες της ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI) ως ύποπτος για την αποστολή γραμμάτων που περιείχαν τη θανατηφόρα, δηλητηριώδη ουσία ρικίνη.

Στη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε σε δικαστήριο του Μισισιπή αναφέρεται ότι ο Κέρτις απείλησε να βλάψει τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Μπαράκ Ομπάμα και άλλα πρόσωπα μέσω επιστολών που έστελνε με το ταχυδρομείο.

Ο Κέρτις αναμένεται να παρουσιαστεί αργότερα σήμερα ενώπιον του δικαστή.

Ανανέωση Πέμπτη 18 Απριλίου ώρα 02.56

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα και ηλεκτρονικές εκδόσεις εφημερίδων, συνελήφθη ένα άνδρας από το Μισισίπι, ως ύποπτος, για την αποστολή στο γραφείο του προέδρου Μπ. Ομπάμα φακέλλου με την δηλητηριώδη ουσία ρικίνη.Η πληροφορία, διέρρευσε στα αμερικανικά Μέσα, από ομοσπονδιακούς πράκτορες που συμμετέχουν στις έρευνες (CNN).

Νωρίτερα την Τετάρτη 17 Απριλίου
Η επιστολή που εστάλη στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα περιείχε τη δηλητηριώδη ουσία ρικίνη, ανακοίνωσε το FBI, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει διαπιστωθεί κάποια σχέση ανάμεσα στις ύποπτες επιστολές -που εστάλησαν πρώτα σε έναν βουλευτή και στη συνέχεια στον πρόεδρο- και την επίθεση στη Βοστόνη.

Στο μεταξύ, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν έχει γίνει καμία σύλληψη για την επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, διαψεύδοντας την πληροφορία που μεταδόθηκε νωρίτερα από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι κρατείται ένας ύποπτος.

Εξάλλου, οι υπεύθυνοι της ασφάλειας έδωσαν εντολή να εκκενωθεί το δικαστήριο της Βοστόνης, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Ρόιτερς.

Νωρίτερα, είχαν εκκενωθεί τμήματα της Γερουσίας για να εξεταστούν ύποπτα πακέτα και επιστολές, όμως από τους ελέγχους που έγιναν διαπιστώθηκε ότι δεν υφίσταται κάποια απειλή.
Keywords
Τυχαία Θέματα