Μέρκελ: Nα λυθεί το πρόβλημα της διαφθοράς στα σπορ

19:59 29/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, απηύθυνε κάλεσμα για μεγαλύτερη ενότητα στην καταπολέμηση της διαφθοράς, μιλώντας στην 4η παγκόσμια διάσκεψη των υπουργών που είναι αρμόδιοι για τον Αθλητισμό.

«Η διαφθορά και το ντόπινγκ βλάπτουν την εικόνα των σπορ και υπονομεύουν τις αξίες που αντιπροσωπεύει ο αθλητισμός. Για την καταπολέμηση όλων αυτών των φαινομένων είναι απαραίτητο να είμαστε ενωμένοι» είπε στις περισσότερες από εκατό αντιπροσωπείες που συγκεντρώθηκαν σε ξενοδοχείο στο κέντρο του Βερολίνου.

Η
Μέρκελ ζητεί ισχυρότερη στήριξη από τις κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια, για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο χώρο των σπορ. «Πρέπει να αγωνιστούμε κατά της εγκληματικότητας στον κόσμο του αθλητισμού» πρόσθεσε σε μια συνέντευξη, η οποία επικεντρώθηκε στις προσπάθειες για την καταπολέμηση του ντόπινγκ και τη χειραγώγηση των αποτελεσμάτων.

«Ντόπινγκ, διαφθορά, χειραγώγηση των αθλητικών αποτελεσμάτων ... είναι προβλήματα που δεν μπορούν να λυθούν μόνα τους» υπογράμμισε από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Χανς-Πέτερ Φρίντριχ. «Η ειλικρίνεια και η διαφάνεια είναι πολύ σημαντική. Οι απάτες και το ντόπινγκ είναι ένας κίνδυνος, εναντίον του οποίου θα πρέπει να πολεμήσουμε» πρόσθεσε.

Με περισσότερους από 500 εκπρόσωπους των αθλητικών αρχών, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περισσότερες από 100 χώρες, το συνέδριο θέλει να επιστήσει την προσοχή στην αύξηση των συγκεκριμένων μορφών απάτης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. «Θα πρέπει να αντιδράσουμε στο πρόβλημα που επεκτείνεται στον τομέα του αθλητισμού στην Ευρώπη» τόνισε από την πλευρά της η γενική διευθύντρια για τη Δημοκρατία του Συμβουλίου της Ευρώπης, Σνεγιάνα Σάμαρτζιτς-Μάρκοβιτς.
Keywords
Τυχαία Θέματα