Μεσογειακοί Αγώνες: "Βροχή" μεταλλίων για την Ελλάδα στη Μερσίνη

19:52 25/6/2013 - Πηγή: E-Typos
Το χάλκινο μετάλλιο των Μεσογειακών αγώνων της Μερσίνης κατέκτησε ο Χρήστος Νυφαδόπουλος στα 120κ. της ελευθέρας πάλης. Ο Ελληνας αθλητής σημείωσε συνολικά δύο νίκες σε τρεις αγώνες και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, επικρατώντας στον τελικό των ρεπεσάζ του Σύρου Ραζά Αλκράντ. Νωρίτερα, ο Νυφαδόπουλος είχε νικήσει στον προημιτελικό τον Μαυροβούνιο Βλάντιμιρ Ραντοσάβλιεβιτς, αλλά στον ημιτελικό ηττήθηκε από τον Τούρκο Ταχά Ακγκούλ.
Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε και ο Τιμοφέι Ξενίδης στα 84κ. της ελευθέρας πάλης, με απολογισμό δύο νίκες σε τρεις αγώνες. Ο Ξενίδης επικράτησε στον προημιτελικό
του Γάλλου Στεφάν Μαρτσίνσκι, αλλά στον ημιτελικό ηττήθηκε από τον Τούρκο Σερντάρ Μποκέ. Ωστόσο στον τελικό των ρεπεσάζ νίκησε 2-1 τον Τυνήσιο Αντνέν Ριμί και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Αντρέας Τριανταφυλλίδης στα 66κ. της ελευθέρας πάλης. Ο Ελληνας σημείωσε συνολικά δύο νίκες σε τρεις αγώνες και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, μετά την ήττα του στον τελικό από τον Τούρκο Μουσταφά Καγιά με 9-7. Νωρίτερα, ο Τριανταφυλλίδης είχε νικήσει στον ημιτελικό τον Ιταλό Αντζελο Κόστα, ενώ στον προημιτελικό είχε κάμψει την αντίσταση του Αιγύπτιου Αγιάντ Ιμπραΐμ.

Με συνολική συγκομιδή για την Ελλάδα δώδεκα μεταλλίων (δύο χρυσά, πέντε ασημένια και πέντε χάλκινα) ολοκληρώθηκαν τα αγωνίσματα κολύμβησης των Μεοσγειακών αγώνων της Μερσίνης. Κατά τη σημερινή τελευταία ημέρα, ο Στέφανος Δημητριάδης ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στα 200μ. πεταλούδα με χρόνο 1:57.81, ενώ λίγη ώρα αργότερα το ασημένιο μετάλλιο πήρε και η ομάδα 4Χ100μ. μικτή ομαδική των ανδρών, αποτελούμενη από τους Ανδρέα Βαζαίο, Παναγιώτη Σαμιλίδη, Στέφανο Δημητριάδη και Κριστιάν Γκολομέεβ, τερματίζοντας σε 3:40.66. Στην αντίστοιχη «σκυταλοδρομία» των γυναικών, οι Νόρα Δράκου (κολύμπησε ύπτιο), Μαρία Μιχαλάκα, Κρίστελ Βουρνά και Θεοδώρα Γιαρένη έδωσαν σκληρή μάχη για ένα μετάλλιο με Γαλλία και Ισπανία, αλλά τελικά περιορίστηκαν στην τέταρτη θέση με 4:08.95 (η δεύτερη Ισπανία τερμάτισε σε 4:08.84 και η τρίτη Γαλλία σε 4:08.88).
Απο εκεί και πέρα, ο Παναγιώτης Σαμιλίδης πήρε την έκτη θέση στα 50μ. πρόσθιο με 28.28, ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Κωνσταντίνα Παπαηλία έμεινε όγδοη με 33.03. Στα 200μ. πεταλούδα, τέλος, ο Ανδρέας Βαζαίος ήταν έβδομος με 2:01.21 και η Αφροδίτη Γιαρένη όγδοη με 2:21.86.

Το χάλκινο μετάλλιο των Μεσογειακών αγώνων της Μερσίνης κατέκτησε ο Θεοχάρης Καλανίδης στα 55κ. της ελευθέρας πάλης. Ο Ελληνας σημείωσε συνολικά δύο νίκες σε τρεις αγώνες και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, επικρατώντας στον τελικό των ρεπεσάζ του Ιβάν Ανακίεφ από την ΠΓΔΜ. Νωρίτερα, ο Καλανίδης είχε νικήσει στον προημιτελικό τον Σύρο Φιράς Αλαλί Αλριφάι, ενώ στον ημιτελικό ηττήθηκε από τον Αιγύπτιο Ιμπραΐμ Χαφέζ.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών στους Μεσογειακούς αγώνες. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 9-8 της Ιταλίας στον «μικρό» τελικό του τουρνουά, πήρε την τρίτη θέση και άφησε πολλές υποσχέσεις ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βαρκελόνης, καθώς μάλιστα διπλασίασε τις νίκες του επί της «σετεμπέλο», που κατέβηκε στην Τουρκία με την κανονική σύνθεσή της.
Keywords
Τυχαία Θέματα