Μινιόν: Να μην μείνουμε άπραγοι στην τραγωδία που συντελείται στη Συρία

16:51 23/4/2012 - Πηγή: E-Typos
Δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί στην ανθρωπιστική καταστροφή που συντελείται στη Συρία, δήλωσε ο πρόεδρος της Συνέλευσης του Συμβουλίου Ευρώπης Ζαν Κλοντ Μινιόν.
Επικροτώντας την απόφαση των βουλευτών της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, να διεξαχθεί επείγουσα συζήτηση για την κατάσταση στη Συρία, το πρωϊ της ερχόμενης Πέμπτης στην Ολομέλεια, ο πρόεδρος του Σώματος Ζαν Κλοντ Μινιόν, υπογράμμισε ότι, μπροστά στις φρικαλεότητες που συντελούνται σ' αυτήν τη χώρα, δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί.
Δικός
μας στόχος, είπε ο πρόεδρος της Συνέλευσης, είναι διασφαλισθεί ότι οι δημοκρατικές αλλαγές που επιδιώκονται στη νότια Μεσόγειο, θα γίνουν όσο το δυνατόν ειρηνικά και με πλήρη σεβασμό στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.
Δυστυχώς όμως, ανέφερε, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στη Συρία, όπου γινόμαστε παρατηρητές μιας πραγματικής ανθρωπιστικής καταστροφής, με περισσότερους από δέκα χιλιάδες θάνατους και χιλιάδες πρόσφυγες και εκτοπισμένους.
Ο κ. Μινιόν τάχθηκε υπέρ της πρωτοβουλίας του γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Συρία και επικρότησε το Ψήφισμα του Οργανισμού, για την αποστολή άοπλων παρατηρητών στη Συρία.
Keywords
Τυχαία Θέματα