Ν. Δένδιας: Μέγιστη πρόκληση, η κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ

13:03 9/1/2013 - Πηγή: E-Typos
«Δεν έχουμε διάθεση για σύγκρουση, αλλά δεν θα υπαναχωρήσουμε στις θέσεις μας» τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας, σε δημοσιογράφους, με αφορμή τα σημερινά γεγονότα στη βίλα Αμαλία και τη ΔΗΜΑΡ, επισημαίνοντας ότι η ιδέα των καταλήψεων δεν είναι ανεκτή από την κυβέρνηση.
Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε ως πιο σοβαρή την κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, ως κοινοβουλευτικού
κόμματος και δήλωσε ότι επικοινώνησε με τον κ. Κουβέλη, ο οποίος, όμως, του είπε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη των καταληψιών.
Όπως ανέφερε ο υπουργός, περίμενε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταδίκαζε τις σημερινές καταλήψεις και άφησε αιχμές για τη νεολαία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Δένδιας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι δεν γνωρίζει σε ποιόν πολιτικό χώρο ανήκουν οι καταληψίες, αλλά παρέπεμψε σε ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, που αναφέρει πως έφτασε το τέλος του ίδιου και του πρωθυπουργού.
Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν είναι μεταξύ των συλληφθέντων ο γιος στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, όπως κυκλοφόρησε ως πληροφορία το πρωί.
Συνολικά από τη βίλα Αμαλία προσήχθησαν 101 άτομα, ενώ, περίπου 40 προσήχθησαν από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ.

Χαμηλούς τόνους κρατάει η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ) για τους καταληψίες των γραφείων του κόμματος, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, η οποία έληξε λίγο μετά τις 10 το πρωί, χωρίς εντάσεις, με παρέμβαση αστυνομικών δυνάμεων.


Ο διευθυντής των γραφείων του κόμματος Χρήστος Μαυροκεφαλίδης δήλωσε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα καταθέσει μηνύσεις κατά των καταληψιών.

«Η ενέργεια τους αυτή, όπως κι άλλες ανάλογες, είναι απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και καταδικαστέα», υπογραμμίζει ο κ. Μαυροκεφαλίδης στη δήλωσή του και περιγράφει συνοπτικά τα γεγονότα αναφέροντας ότι κατά τις εννιά παρά δέκα το πρωί, ομάδα περίπου 40 ατόμων κατέλαβε την είσοδο των γραφείων του κόμματος, την οποία και κλείδωσε, όπως λέει, με λουκέτο.

«Ανήρτησαν πανό και πέταξαν τρικ αλληλεγγύης στη βίλλα Αμαλία. Μετά από μία ώρα αστυνομικές δυνάμεις ζήτησαν την αποχώρησή τους, η οποία έγινε χωρίς επεισόδια» τονίζει ο διευθυντής των γραφείων της ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα