Νεκροί δύο από τους πέντε καταζητούμενους - Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό στην Αιτωλοακαρνανία

16:31 3/7/2013 - Πηγή: E-Typos
Ομάδα δέκα βατραχανθρώπων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, συμμετέχει στη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας από τις 28 Ιουνίου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων.

Σημειώνεται ότι σε μεγάλη χθεσινοβραδινή επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή Κόνισκα της Αιτωλοακαρνανίας, δύο δραπέτες έπεσαν νεκροί μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών
με άνδρες των ειδικών δυνάμεων, ενώ τρεις από τους δραπέτες κατάφεραν να διαφύγουν.

Η όλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και τελεί υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Την απόλυτη ικανοποίησή τους προς τα επίλεκτα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, που συμμετέχουν μέχρι σήμερα στην αποστολή, εξέφρασαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης,καθώς και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Δημήτρης Μπαντιάς.

ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ
Ανανέωση 23.14
Μία μεγάλη περιοχή στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας έχουν αποκλείσει οι αστυνομικές δυνάμεις, μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών και τον θανάσιμο τραυματισμό των δύο δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων.
Οι αστυνομικοί επιχειρούν να εντοπίσουν και τους άλλους τρεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται οι έρευνες να επεκταθούν και προς την Ευρυτανία.
Όσον αφορά στην ταυτότητα των νεκρών δραπετών, οι αστυνομικοί θα περιμένουν την επίσημη ταυτοποίηση.
Στο μεταξύ σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, έγινε κυριολεκτικά μάχη, αφού όπως λένε, άκουγαν για αρκετά λεπτά της ώρας ριπές αυτομάτων όπλων.
Νωρίτερα
Νεκροί είναι δύο από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, που είχαν πρωταγωνιστήσει στην ένοπλη συμπλοκή και τη δολοφονία αστυνομικού στο Δίστομο Βοιωτίας .

Οι δύο δραπέτες σκοτώθηκαν λίγο πριν τις 10 το βράδυ κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς της ΕΚΑΜ στην περιοχή Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο σε μία χαράδρα στο πλαίσιο των ερευνών που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Τριχωνίδας, όπου είχαν εντοπισθεί οι δραπέτες . Οι δύο από τους καταζητούμενους επιχειρούσαν να περάσουν πεζοί από το σημείο εκείνο με αποτέλεσμα να συμπλακούν με τους αστυνομικούς και να πέσουν νεκροί από τις σφαίρες.

Στην Κόνισκα έχουν ήδη ενισχυθεί οι αστυνομικές δυνάμεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα