Ο Γ. Καμίνης διακήρυξε την υποψηφιότητα του για τον δήμο Αθηναίων

Η υποστήριξη του έργου του δήμου υπό αντίξοες συνθήκες, η προάσπιση των αρχών με τις οποίες διοικήθηκε από τον Νοέμβριο 2010 και η κατάθεση προτάσεων που μπορούν να βοηθήσουν περαιτέρω είναι οι βασικοί άξονες της προεκλογικής εκστρατείας του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, ο οποίος ξεκαθαρίζει, ότι «ο δήμος δεν αποτελεί για μένα πεδίο πολιτικής δοκιμής για μια επόμενη φάση. Δεν είμαι από εδώ περαστικός. Ο δήμος Αθηναίων, ήταν για μένα και παραμένει βαρύτατο καθήκον που έχω επωμισθεί στη ζωή μου».

Στη διακήρυξη της υποψηφιότητάς του, ο κ. Καμίνης
σημειώνει, ότι η περίοδος από τον Νοέμβριο 2010 ήταν για τον ίδιο, τα εκλεγμένα στελέχη και τους εργαζόμενους του δήμου «μια αδιάκοπη δοκιμασία. Ένας καθημερινός αγώνας». Κι αυτό διότι όπως σημειώνει, η Αθήνα που παραλάβανε «ήταν, όπως αποδείχθηκε στη διάρκεια και την κορύφωση της οικονομικής κρίσης, ανοχύρωτη πόλη, μια ανοχύρωτη πρωτεύουσα. Απροετοίμαστη για τα δύσκολα και απαξιωμένη, με λιγότερους πόρους εν μέσω μιας διαβρωτικής πολιτικής ρευστότητας, με φοβισμένη και εν πολλοίς αδικημένη δημόσια διοίκηση, με απώλεια της εμπιστοσύνης των πολιτών προς κάθε αντιπροσωπευτικό θεσμό και δημόσια εξουσία, με πολίτες σαστισμένους, οργισμένους, αμήχανους».

Τονίζει δε, ότι δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για την κομματική προέλευση ή τις πολιτικές πεποιθήσεις κανενός υπαλλήλου του δήμου, κανενός συνεργάτη, κανενός πολίτη.

Δηλώνει υπερήφανος για το κοινωνικό έργο που κατέστησε το δήμο πρωτοπόρο στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Αυτό έγινε δυνατό «με την ισχυρή συμμαχία που οικοδομήθηκε βήμα-βήμα με την Κοινωνία Πολιτών, τους εργαζόμενους στο δήμο, τους θεσμούς της ΕΕ, ιδρύματα του εξωτερικού, συμπράξεις δημοσίου-ιδιωτικού τομέα, με καθέναν και καθεμία που ήθελε να βοηθήσει».

Σε ό,τι αφορά στο μεταναστευτικό δηλώνει πως, αρχή της δημοτικής αρχής είναι η απαρέγκλιτη τήρηση της νομιμότητας και κριτήριο η ισορροπία και η ειρηνική συνύπαρξη.

Στόχος συνεχίζει να είναι μια πόλη-μητρόπολη με διοικητική αυτονομία, μια πρωτεύουσα - διεθνής προορισμός που θα μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες ψυχαγωγία και πολιτισμό υψηλού επιπέδου, μια πρωτεύουσα στην αιχμή ενός μεγάλου Ευρωπαϊκού Δικτύου Ανασυγκρότησης στην εποχή μετά την κρίση.

Έτερος σημαντικός στόχος είναι η διεύρυνση και η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, με εμπλουτισμό των δράσεων και διεύρυνση της κάλυψης των αναγκών καθενός πολίτη ξεχωριστά.

Αναφορά γίνεται και στην «Πρωτοβουλία των 5 δημάρχων», της οποίας όραμα είναι «μια χειραφετημένη Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα βρίσκεται στην αιχμή και του μεγάλου μεταρρυθμιστικού σχεδίου για την πρόοδο και την ανάπτυξη της χώρας. …Με νέα εργαλεία ανάπτυξης, νέες μορφές συλλογικότητας, νέες αρχές κοινωνικής αλληλεγγύης».

Έγιναν, καταλήγει, σημαντικά βήματα. Αλλά τα προβλήματα και οι ανάγκες παραμένουν. Γι' αυτό ζητά εκ νέου την εμπιστοσύνη των πολιτών της Αθήνας.
Keywords
Τυχαία Θέματα