Ο Γ. Στουρνάρας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό. Νέα συνάντηση με την τρόικα στις 20.30

20:06 10/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Ανανέωση 20.03

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι κ.κ. Στουρνάρας, Σταϊκούρας, Μαυραγάνης και Βαρτζόπουλος τον ενημέρωσαν για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τρόικα, που θα συνεχιστούν στις 8.30 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα
με τον κ. Στουρνάρα δεν θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις μέχρι το Eurogroup την Παρασκευή και οι συνομιλίες με την τρόικα θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα. Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι δεν υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, ενώ τόνισε ότι δεν ανησυχεί για την εκταμίευση της δόσης.

Ο κ. Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

«Δημοσιογράφος: Υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, κ. υπουργέ;

Ι. Στουρνάρας: Όχι, δεν υπάρχει εμπλοκή.

Δημοσιογράφος: Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο;

Ι. Στουρνάρας: Γιατί είναι πάρα πολλά τα θέματα.

Δημοσιογράφος: Πού επικεντρώνεστε τώρα; Κάποιο πρέπει να είναι...

Ι. Στουρνάρας: Σε όλα.

Δημοσιογράφος: Θεωρείτε ότι μέχρι την Παρασκευή στο Eurogroup θα μπορεί να έχει βρεθεί λύση;

Ι. Στουρνάρας: Δεν θα έχουν τελειώσει μέχρι το Eurogroup. Θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα οι συζητήσεις.

Δημοσιογράφος: Η εκταμίευση της δόσης πηγαίνει για μετά το Πάσχα;

Ι. Στουρνάρας: Με τη δόση δεν έχουμε πρόβλημα.

Δημοσιογράφος: Κύριε υπουργέ, ετοιμάζει η Κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση για τους επίορκους και τους υπαλλήλους που απουσιάζουν;

Ι. Στουρνάρας: Όχι».
Ενημέρωση 18.25

Στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα των έως τώρα διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής της τρόικας, μετά και από τη σημερινή εξάωρη συνάντηση, μεταβαίνει τώρα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

«Θα κλείσουμε τη διαπραγμάτευση όταν επιστρέψουμε από το Eurogroup», δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Ερωτηθείς ο ίδιος για τη φημολογία περί εμπλοκής στις συζητήσεις, απάντησε «όχι, δεν υπάρχει εμπλοκή. Εδώ είμαστε για να λύνουμε τα προβλήματα». Σύμφωνα, επίσης, με το ίδιο στέλεχος, η τρόικα θα παραμείνει στην Αθήνα, αναμένοντας την επιστροφή του υπουργού Οικονομικών από το Eurogroup, που πραγματοποιείται την ερχόμενη Παρασκευή, στο Δουβλίνο.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, η συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών, θα επαναληφθεί στις 8.30 απόψε. Όπως δήλωσε ανώτερο στέλεχος του υπουργείου «έχουμε ανταλλάξει στοιχεία που πρέπει να τα αξιολογήσουν και οι δύο πλευρές».
Keywords
Τυχαία Θέματα