Ομπάμα για Συρία: Δεν μπορούν να επεμβαίνουν οι ΗΠΑ μονομερώς στον κόσμο

21:42 31/5/2012 - Πηγή: E-Typos
Ο Λευκός Οίκος δήλωσε σήμερα ότι ο Μπαράκ Ομπάμα "αισθάνεται φρίκη" για τη βία στη Συρία, όμως πολλοί άλλοι παράγοντες λαμβάνονται υπόψη για να καθοριστεί η αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες όμως δεν μπορούν να "θέσουν τέλος σε όλες τις φρικαλεότητες στον κόσμο".
Ερωτηθείς για την αντίδραση του Προέδρου των ΗΠΑ για τις βιαιότητες που έχουν διαπραχθεί κατά των Σύρων, και ιδιαίτερα των παιδιών, ο εκπρόσωπός του Τζέι Κάρνεϊ δήλωσε ότι "θα ενδυναμώσουν την αποφασιστικότητά του
να κάνει ότι είναι στην εξουσία των Ηνωμένων Πολιτειών για να προσπαθήσει να αλλάξει αυτή τη δυναμική".
"Αισθάνεται φρίκη, όπως και όλοι εκείνοι που είναι μάρτυρες του τι συμβαίνει στη Συρία, ή παρακολουθούν τις ειδήσεις" από τη χώρα αυτή, είπε ο κ. Κάρνεϊ κατά την καθημερινή ενημέρωση του Τύπου.
"Ο πρόεδρος το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Και όταν παίρνει, λαμβάνει προφανώς υπόψη του αυτό το είδος των δεινών. Πρέπει να λάβει αποφάσεις με όλα τα στοιχεία στο μυαλό του, αρχίζοντας με τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
" 'Οσο ισχυρές και αν είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, δεν μπορούμε να σταματήσουμε όλες τις φρικαλεότητες στον κόσμο. Πρέπει να εργαστούμε με τους εταίρους και τους συμμάχους μας, για να αναλάβουμε το είδος των δράσεων που μπορούν να μειώσουν αυτές τις σκανδαλώδεις συμπεριφορές σε διάφορα μέρη του κόσμου", είπε ο κ. Κάρνεϊ.
"Πρέπει να είμαστε πολύ εστιασμένοι σε αυτή τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και αυτό που οι ΗΠΑ κάνουν για να εξασφαλίσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να δημιουργηθούν δυσμενείς συνέπειες για τις Ηνωμένες Πολιτείες, και σε ορισμένες περιπτώσεις, για τους ανθρώπους που προσπαθούμε να βοηθήσουμε", σημείωσε
Keywords
Τυχαία Θέματα