Οι ΗΠΑ, επικροτούν την απόφαση των Ευρωπαίων, για την ενίσχυση των μηχανισμών βοήθειας

00:55 31/3/2012 - Πηγή: E-Typos
Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρέτισαν σήμερα τις "θετικές προσπάθειες" της ζώνης του ευρώ για να αντιμετωπίσει την κρίση του χρέους, μετά την απόφαση των Ευρωπαίων να ενισχύσουν τον μηχανισμό τους αντιμετώπισης της κρίσης αυτης.

"Η ανακοίνωση του Eurogroup σήμερα στηρίζει την πορεία των θετικών προσπαθειών για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στη ζώνη του ευρώ", αναφέρει σε ανακοινωσή της η εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών, Νάταλι Ουάιεθ.

Οι υπουργοί της Ευρωομάδας που συνεδρίασαν σήμερα
στην Κοπεγχάγη αποφάσισαν να ανεβάσουν στα 800 δις. ευρώ την ικανότητα των μηχανισμών αλληλεγγύης προς τα κράτη που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

"Τους τελευταίους μήνες, οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο για την διευθέτηση της κρίσης, και χαιρετίζουμε τη σαφή δέσμευσή τους υπέρ της ενίσχυσης της νομισματικής ένωσης", πρόσθεσε η Ουάιεθ.

"Αναμένουμε με ενδιαφέρον την εξακολούθηση των συζητήσεων του G20, για το πώς θα επιστρέψει με τον καλύτερο τρόπο η παγκόσμια οικονομία σε μια ισχυρή, βιώσιμη και ισορροπημένη ανάπτυξη", σημείωσε.

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες αυτής της ομάδας των πλούσιων και αναδυόμενων χωρών αναμένεται να συναντηθούν στην Ουάσινγκτον γύρω στις 20 Απριλίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ, Ευρωπαίων,ipa, evropaion