Οι υποψηφιότητες για τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision

16:43 21/1/2013 - Πηγή: E-Typos
Τα ονόματα των υποψήφιων καλλιτεχνών ανακοίνωσαν νωρίτερα το μεσημέρι, η ΕΡΤ και το MAD TV, που θα διαγωνιστούν στον ελληνικό τελικό, για την ανάδειξη του εκπροσώπου της χώρας, στον 58ο Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision.
Οι υποψήφιοι καλλιτέχνες είναι με αλφαβητική σειρά :
Θωμαή Απέργη, Αγγελική Ηλιάδη,
Alex Leon feat. Giorgina, και Koza Mostra μαζί με τον ρεμπέτη Αγάθωνα Ιακωβίδη.
Η ανακοίνωση των υποψηφίων τραγουδιών και των συντελεστών τους, θα γίνει σε ειδική εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.
Ο ελληνικός τελικός, για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στον 58ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ειδικής βραδιάς στα μέσα Φεβρουαρίου, και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΝΕΤ.

Η νεαρή καλλιτέχνις Θωμαή Απέργη σπούδασε μουσική με κλασική και ηλεκτρική κιθάρα και φωνητική, διαμορφώνοντας έτσι την καλλιτεχνική της προσωπικότητα. Έχει επιρροές από τη smooth jazz, τη χορευτική bossa nova, downtempo electronica, funk, soul και την jazz μουσική. Το πρώτο της σινγκλ, το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία, κυκλοφόρησε στα αγγλικά «What's Your Name» και στα ελληνικά «Μια Βραδιά», ενώ το δεύτερο σινγκλ έχει αποκλειστικά soul funk επιρροές.
Η τραγουδίστρια Aγγελική Ηλιάδη, αφοσιωμένη στο λαϊκό τραγούδι, ακολουθώντας τα χνάρια της γιαγιάς της, Καίτης Γκρέυ, έχει συνεργαστεί με σημαντικά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, ενώ, η πρώτη της δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε το 2003 και ακολούθησαν 7 χρυσοί και πλατινένιοι δίσκοι.
Alex Leon είναι το όνομα του νεαρού μουσικού παραγωγού, ο οποίος θα διαγωνιστεί με την τραγουδίστρια Giorgina. Ο νεαρός παραγωγός σημείωσε την πρώτη του μεγάλη επιτυχία με το σινγκλ «Out Of My Head», σε συνεργασία με το συγκρότημα Playmen. Θεωρείται από τους πρωτοπόρους της ελληνικής dance μουσικής σκηνής, καθώς έχει ασχοληθεί με ενορχηστρώσεις, editing, μίξη ήχου και σύνθεση μουσικής για ραδιόφωνο, remixes, night clubs. Η Giorgina (Τζωρτζίνα Καραχάλιου), έχει κάνει σπουδές στο αρμόνιο, έχει ασχοληθεί με το jazz piano, ενώ έχει τραγουδήσει σε πολλές μουσικές σκηνές και νυχτερινά μαγαζιά.
Ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, με σημαντική πορεία στο ρεμπέτικο και δημοτικό τραγούδι, θα συνεργαστεί με το συγκρότημα Koza Mostra. Έχει εμφανιστεί σε πολλές ελληνικές πόλεις και έχει προσκληθεί για προσωπικές συναυλίες σχεδόν σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Το συγκρότημα Koza Mostra ίδρυσε, πριν από ένα χρόνο, ο Ηλίας Κόζας, ο οποίος, για τρία χρόνια, ήταν ο βασικός τραγουδιστής των Cabaret Balkan και για δύο χρόνια έκανε κοινές εμφανίσεις με τους Άγαμους Θύτες. Εκτός από τον Ηλία Κόζα, στο συγκρότημα συμμετέχουν ο Αλέξης Άρχοντης (ντραμς), ο Στέλιος Σιώμος (κιθάρα), ο Χρήστος Καλαϊτζόπουλος (ακορντεόν) και ο Βασίλης Ναλμπάντης (τρομπέτα).
Keywords
eurovision, eurovision 2012, eurovision 2013, out of my head, mad tv, Αγγελικη Ηλιαδη, koza mostra, cabaret balkan, ΕΡΤ, mad, ηλιαδης, leon, αγαθωνας, ελλαδα, νετ, smooth, jazz, nova, head, dance, night, piano, ηπα, cabaret, ντραμς, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, Καλή Χρονιά, νικος απεργης, madwalk, εκλογες ηπα, αγγελικη, θωμαη απεργη, δουλεια, ηπα, κιθαρα, μουσικη, νετ, ονοματα, πλαισιο, ραδιοφωνο, mad, γινει, δευτερο, εβδομαδα, επιτυχια, ευρωπη, θυτες, μιξη, ναλμπαντης, ονομα, ρεμπετικο, σειρα, σκηνες, τραγουδιστρια, τρια, φωνητικη, χρηστος, dance, cabaret balkan, cabaret, ελληνικα, εμφανισεις, leon, ηλιαδη, jazz, mad tv, night, piano, smooth
Τυχαία Θέματα