Ολυμπιακοί Αγώνες -Λονδίνο 2012: Όλα τα βλέμματα, στραμμένα στο Λονδίνο

23:06 27/7/2012 - Πηγή: E-Typos


Το Λονδίνο έχει φορέσει τα γιορτινά του και περιμένει την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, των τρίτων που θα φιλοξενήσει η βρετανική πρωτεύουσα. Χιλιάδες κόσμου, μεταξύ αυτών και πολλοί τουρίστες, συρρέουν από νωρίς το απόγευμα στο Στράτφορντ, όπου βρίσκεται το Ολυμπιακό Πάρκο και το Ολυμπιακό
Στάδιο. Τα πολυτελή εμπορικά καταστήματα του τεράστιου εμπορικού κέντρου που έχει χτιστεί στο Στράτφορντ έχουν κλείσει τις πόρτες τους από τις 3μ.μ. (τοπική ώρα), ενώ τα εστιατόρια και τα καφέ παραμένουν ανοιχτά, εξυπηρετούν όμως μόνο τους κατόχους εισιτηρίων της τελετής έναρξης και τους διαπιστευμένους.
Νωρίτερα το μεσημέρι, στο κέντρο του Λονδίνου, η εικόνα ήταν διφορούμενη. Από τη μία πλευρά χιλιάδες θεατές βρέθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπως ο Πύργος του Λονδίνου, για να παρακολουθήσουν τις τελευταίες στιγμές της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, λίγες ώρες πριν ανάψει ο βωμός της Φλόγας στο Ολυμπιακό Στάδιο. Από την άλλη, όσοι έπρεπε να διανύσουν μία σημαντική απόσταση για να πάνε στη δουλειά τους ή να επιστρέψουν σπίτι τους, πέρασαν δύσκολες στιγμές. Σε πολλά κεντρικά σημεία της πόλης η ουρά των αυτοκινήτων ξεπερνούσε τα δύο χιλιόμετρα, ενώ δίπλα παρέμεναν φυσικά άδειες η ειδική λωρίδα για τα λεωφορεία και η λωρίδα για τα Ολυμπιακά οχήματα. Αυξημένη ήταν η κίνηση και στο μετρό και το ευρύτερο σιδηροδρομικό δίκτυο του Λονδίνου.
Μετά από αρκετές ημέρες συνεχούς ηλιοφάνειας, η βρετανική πρωτεύουσα απέκτησε σήμερα το... συνηθισμένο συννεφιασμένο χρώμα της. Κάποιες ψιχάλες βροχής το πρωί, που ίσως και να... πανικόβαλλαν τους διοργανωτές, δεν είχαν συνέχεια και η καταιγίδα που προβλεπόταν για το απόγευμα φαίνεται πως θα... χτυπήσει κάπου αλλού. Παρά τη συννεφιά, πάντως, ο καιρός παραμένει ζεστός και η υγρασία, σε συνδυασμό με την άπνοια που επικρατεί, δημιουργούν μία μάλλον δυσάρεστη ατμόσφαιρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα