Ως εδώ και μη παρέκει

16:12 6/8/2013 - Πηγή: E-Typos
Πώς να εξηγήσεις σε ανεγκέφαλους και ανεύθυνους ότι το να μην αποδίδουν τον ΦΠΑ, το να κρύβουν τα εισοδήματά τους, το να μη δίνουν αποδείξεις για παρεχόμενες υπηρεσίες δεν τους καθιστά μάγκες, αλλά κοινούς κλέφτες και συνάμα απατεώνες; Εκτός αν έχουν χάσει πλέον τη σημασία τους και οι λέξεις! Κλέβουν κατά τρόπο απροκάλυπτο το κράτος. Κλέβουν κατά τρόπο χυδαίο όλους εμάς . Κλέβουν και τον εαυτό τους.

Κλέβουν το κράτος επειδή δεν είναι δυνατόν να
καλυφθούν οι ανάγκες της εύρυθμης λειτουργίας του, που όμως αφορούν όλους μας: Από τις υποχρεώσεις του έναντι των πάσης φύσεως δημόσιων υπηρετών μας έως τις όποιες λειτουργίες του, ώστε να ζούμε ασφαλείς σε ένα κράτος δικαίου, που προστατεύει και καλύπτει και σέβεται τον Πολίτη του. Κλέβουν ασύστολα εμάς γιατί πρέπει να πληρώσουμε περισσότερα, ώστε να καλύψουμε τα οφειλόμενα από τη δική τους κλοπή. Τιμωρούν έτσι όλους τους Πολίτες που είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους. Κλέβουν και τον εαυτό τους, γιατί όταν απευθύνονται στο κράτος ανακαλύπτουν ότι υπάρχει αδυναμία για την κάλυψη και των δικών τους αναγκών. Ομως είναι αυτοί που πρώτοι βγαίνουν στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για την «κατάσταση». Είναι αυτοί που υβρίζουν περισσότερο από όλους τη Μέρκελ, λες και αυτή κλέβει το κράτος. Είναι αυτοί που εμφανίζονται οργισμένοι. Οχι για αυτά που κάνουν, αλλά... με τους άλλους!

Ωστόσο, κι εμείς γινόμαστε συνένοχοι με τους απατεώνες. Οταν δεχόμαστε να πληρώσουμε λιγότερο, γιατί δήθεν μας αφαιρούν τον ΦΠΑ, όταν δεν ζητάμε απόδειξη από τον υδραυλικό, τον ηλεκτρολόγο, την κομμώτρια, το δάσκαλο, το γιατρό και τον οδοντογιατρό, το δικηγόρο, τον ταξιτζή, την κυρία που μεταποιεί τα ρούχα μας και όλους τους άλλους που ζουν παρασιτικά, αλλά εμείς τους το επιτρέπουμε, νομίζοντας ότι αποδεικνύουμε ότι έτσι είμαστε κιμπάρηδες. Είμαστε βλάκες με περικεφαλαία επειδή τους αφήνουμε να ζουν εις βάρος μας.

Δεν μπορεί να μας εκφοβίζει η τρόικα ότι θα «χρειαστούν πρόσθετα μέτρα», δηλαδή κι άλλη φορολόγηση κι άλλο κόψιμο της σύνταξης κι άλλη μείωση μισθού κι άλλες χιλιάδες να βγούν στην ανεργία κι άλλες επιχειρήσεις να κλείσουν επειδή υπάρχουν οι φοροκλέφτες. Δεν μπορούμε πλέον να τους κάνουμε «τη χάρη» που θίγει άμεσα, ει μη τι άλλο, τη δική μας αξιοπρέπεια, τη δική μας αλληλεγγύη έναντι των συμπολιτών μας, τη δική μας υπευθυνότητα έναντι του κράτους . Και δεν μπορούμε να ανεχόμαστε άλλο ένα κράτος που αδυνατεί να επιβάλει τους νόμους του, ένα κράτος που, αντί να αναζητά τα κλεμμένα, απευθύνεται σε εμάς να καλύψουμε την αναποτελεσματικότητά του, ένα κράτος που κλείνει τα μάτια στον παράνομο πλουτισμό και αφήνει τη φοροκλοπή να ανθίζει και τους ανέντιμους να μας βγάζουν τη γλώσσα τους. Αν πρέπει να κάνουμε ΟΛΟΙ διαδήλωση στο Σύνταγμα, είναι για να φωνάξουμε στο κράτος και σε αυτούς που το διοικούν: «Ως εδώ και μη παρέκει. Βάλτε στην ασυδοσία τέλος».
Keywords
Τυχαία Θέματα