Π. Λαφαζάνης: Η πρόταση για 3 κάλπες παραβιάζει το Σύνταγμα

18:01 16/1/2013 - Πηγή: E-Typos
Τις σφοδρές αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει η πρόταση της πλειοψηφίας της Διάσκεψης των Προέδρων που θα κατατεθεί αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής να στηθούν 3 κάλπες κατά την ψηφοφορία και οι βουλευτές να ψηφίσουν ανά κατηγορία και ανά πρόσωπο.
«Αυτή η πρόταση παραβιάζει και την μυστικότητα της ψηφοφορίας και την ελεύθερη έκφραση του βουλευτή. Πρέπει,σε κάθε περίπτωση,να τηρηθεί το Σύνταγμα και η απόλυτη μυστικότητα της ψήφου», δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Λαφαζάνης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει είτε να στηθούν τέσσερις κάλπες,όσα και τα εγκαλούμενα πολιτικά πρόσωπα, είτε να στηθεί μία κάλπη και οι βουλευτές να έχουν στα χέρια τους τα 4 ψηφοδέλτια, όπου θα αναγράφονται όλα τα αδικήματα,σύμφωνα με τις τρεις προτάσεις που έχουν καταθέσει τα κόμματα.
Ο κ.Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια κομματικής νομιμότητας,καθώς μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει αποσαφηνιστεί πως θα διασφαλιστεί η μυστικότητα της ψήφου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά οι βουλευτές να προσέρχονται σε όλες τις κάλπες που θα στηθούν, διαφορετικά αν επιλέγουν τη κάλπη στην οποία θα ψηφίζουν γίνεται φανερή η βούληση τους και παραβιάζεται η μυστικότητα της.
«Αν συμβεί αυτό», κατήγγειλε ο κ. Λαφαζάνης,θα είναι προσπάθεια επιβολής κομματικής νομιμοφροσύνης και τότε «θα γελάει όλος ο κόσμος μαζί μας και θα λέει ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα».
Στις αιτιάσεις, όμως, αυτές, ο Πρόεδρος της Βουλής φέρεται να έχει απαντήσει ότι δεν μπορεί να υποχρεώσει τον βουλευτή να ψηφίζει σε όλες τις κάλπες.

Για στρατηγική της έντασης κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η υποκρισία έχει και τα όρια της, η γελοιότητα, όμως, όχι»,αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία απαντά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, σημειώνοντας, επίσης, ότι «ο προφανής αντιπερισπασμός, που επιχειρείται από την πλευρά της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού για τη συγκάλυψη της υπόθεσης της Λίστας Λαγκάρντ, των μνημονιακών νομοθετικών εκτρωμάτων και του προκλητικά άδικου φορολογικού νόμου, προδίδει πανικό».
«Δεν λένε να βάλουν μυαλό», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συνεχίζει «τη στρατηγική της έντασης και της στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με απώτερο στόχο την ενοχοποίηση των κοινωνικών αγώνων, ενώ ταυτόχρονα καλούν για κοινό μέτωπο κατά της βίας».
Keywords
Τυχαία Θέματα