Π. Μοσκοβισί: Η Γαλλία υποχώρησε έναντι της Γερμανίας για τα ευρωομόλογα

16:21 2/7/2012 - Πηγή: E-Typos
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί παραδέχθηκε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα ότι η Γαλλία αναδιπλώθηκε σε ό,τι αφορά τις ελπίδες της οι χώρες της ευρωζώνης να προχωρήσουν σε αμοιβαιοποίηση του χρέους τους βραχυπρόθεσμα ως μεσοπρόθεσμα.
"Πιστεύω ότι (τα ευρωομόλογα) θα εκδοθούν κάποια στιγμή, στο τέλος μιας διαδικασίας ολοκλήρωσης, η οποία θα χαρακτηρίζεται από την αλληλεγγύη. Αλλά αντιληφθήκαμε ότι, προς το παρόν, ήταν μια κόκκινη γραμμή που οι Γερμανοί φίλοι δεν μπορούσαν
να υπερβούν", είπε ο Μοσκοβισί στην εφημερίδα Le Figaro.
Η δήλωσή του αντανακλά ένα πιο συμφιλιωτικό τόνο έναντι της Γερμανίας αφού η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία απέσπασαν αρκετές παραχωρήσεις από το Βερολίνο στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ συμφώνησε, τουλάχιστον κατ'αρχήν, στο σχέδιο χρησιμοποίησης των ταμείων σταθεροποίησης για την ανακεφαλαιοποίηση απευθείας των τραπεζών ώστε να μειώνονται τα κόστη δανεισμού κρατών-μελών της ευρωζώνης όπως η Ιταλία.
Ο Μοσκοβισί διέψευσε ότι τα κράτη-μέλη της νότιας ευρωζώνης πέτυχαν μια νίκη επί της Γερμανίας, διαβεβαιώνοντας ότι "ήταν όλη η Ευρώπη που κέρδισε, καταλήγοντας σε ένα συμβιβασμό υψηλής ποιότητας".
Keywords
Τυχαία Θέματα