ΠΑΣΟΚ: Η ομιλία του Χρ. Παπουτσή

21:10 10/3/2012 - Πηγή: E-Typos
Δεν σταμάτησε η πολιτική ζωή στην Ελλάδα με το μνημόνιο, τόνισε ο Χρήστος Παπουτσής παρουσιάζοντας το πολιτικό πλαίσιο με το οποίο θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, προαναγγέλλοντας ότι αν εκλεγεί πρόεδρος δεν θα δεχτεί την ακινησία που προσπαθεί να επιβάλει η τρόικα. Δεν τελείωσε η πολιτική στην
Ελλάδα για τα επόμενα δέκα χρόνια στην Ελλάδα τόνισε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η άδικη κατανομή των βαρών και η κατάργηση των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Μπορούν, τόνισε ο κ. Παπουτσής, να γίνουν αρκετά πράγματα, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, άρα μπορεί να εφαρμόσει και άλλες πολιτικές. Και κατηγόρησε την τρόικα ότι παίρνει έκτακτα μέτρα μόνο για να παραβιάσει κοινωνικές συνθήκες και να μειώσει μονόπλευρα τα εισοδήματα.

Ο κ. Παπουτσής έθεσε πολιτικό ζήτημα σχετικά με την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων. Ειδικότερα κάλεσε το Πολιτικό Συμβούλιο, στην αυριανή του συνεδρίαση να απαντήσει αν την ενότητα του Κινήματος διασφαλίζει μια μόνο, αλλά προσχηματική, ενωτική, υποψηφιότητα ή περισσότερες υποψηφιότητες.

Αναφερόμενος στη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ με τις βαρωνείες και τις πελατειακές σχέσεις έχει τελειώσει οριστικά. Προχώρησε και σε αυτοκριτική αναφέροντας πως ακόμα και αν αυτό το ΠΑΣΟΚ το ανέχθηκε κάποια στιγμή, δεν το δέχεται πλέον και το θεωρεί .

Θέλω, τόνισε, ένα ισχυρό, πολυσυλλεκτικό, δημοκρατικό και λαϊκό ΠΑΣΟΚ, ενώ προσωπικά τόνισε ότι δεν έκανε ποτέ, δεν κάνει και δεν θα κάνει καμία προσωπική συναλλαγή.

Ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να επανεξετάσει το θέμα της άμεσης επανένταξης των πρόσφατα διαγραφέντων βουλευτών, που βρέθηκαν εκτός Κ.Ο. υποστηρίζοντας ό,τι και η πλειονότητα του ελληνικού λαού και της κομματικής βάσης. Παράλληλα υποστήριξε ότι οι όποιες συζητήσεις για κυβερνητικές συνεργασίες, πρέπει να γίνουν μετά τις εκλογές.

Τέσσερις άξονες προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να παραμείνει ο , παρουσίασε ο Χρήστος Παπουτσής στην τοποθέτησή του, ζητώντας την εμπιστοσύνη των μελών και των φίλων του Κινήματος προκειμένου με προοπτική, ενότητα και εντιμότητα.

Ο κ. Παπουτσής παρουσίασε αναλυτικά τις θέσεις του για τη θέση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα περιθώρια προοδευτικής πρότασης εντός του μνημονίου, τη δημοκρατία και την αυτονομία της πολιτικής, και για το πώς θέλει το ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, χαρακτήρισε την επιλογή για παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. .

, σημείωσε και τάχθηκε υπέρ προτάσεων όπως, μεταξύ άλλων, φόρο επί των χρηματοπιστωτικών αλλαγών, ενίσχυση της οικονομικής ένωσης, εξειδίκευση της ρήτρας αλληλεγγύης της Συνθήκης της Λισαβόνας, αναμόρφωση του καθεστώτος της ΕκΤ και δημιουργία ανεξάρτητου οργανισμού αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας των κρατών-μελών.

Αναφορικά με τα διαπραγματευτικά περιθώρια, ο κ. Παπουτσής υπογράμμισε πως παράλληλα με την τήρηση των δεσμεύσεων της χώρας, .

Ο κ. Παπουτσής επεσήμανε ότι παρόλο που είχε εκ
Keywords
Τυχαία Θέματα