Πλέι οφ/1η αγωνιστική: ΠΑΣ Γιάννινα-Αστ. Τρίπολης 2-1

19:18 15/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Με το...δεξί μπήκε ο ΠΑΣ Γιάννινα στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Με γκολ των Τσουκαλά (8΄) και Ίλιτς (67΄) η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου επικράτησε 2-1 του κουρασμένου από τον τελικό κυπέλλου, Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του μίνι πρωταθλήματος. Οι Αρκάδες, που έμειναν στους 2 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΣ πήρε τους πρώτους τρεις, είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με το Σανκαρέ (14΄).
Μια ομάδα βγήκε στον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων και ξεκίνησε το ματς, η άλλη έμεινε στ' αποδυτήρια. Στα πρώτα 13 λεπτά ο Αστέρας δεν υπήρχε
στο γήπεδο, με τους Γιαννιώτες να πετυχαίνουν γκολ στο 8΄ και να χάνουν νωρίτερα δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Από το τραγικό λάθος του Φούλοπ στο 3΄ ο Ιλιτς κατέβασε τη μπάλα, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ.

Τρία λεπτά μετά από συνεργασία του Ντε Βινσέντι με τον Γεωργίου, το σουτ του τελευταίου έδιωξε σε κόρνερ ο Φούλοπ. Η επιθετικότητα που επέδειξαν οι γηπεδούχοι καρποφόρησε στο 8΄ με την ωραία ενέργεια του Πάντου να βρίσκει τον Τσουκαλά, ο οποίος με διαγώνιο σουτ έγραψε το 1-0. Με ένα από τα ωραιότερα γκολ που έχουμε δει στα ελληνικά γήπεδα, ο Σανκαρέ με ανάποδο ψαλίδι μετά τη σέντρα του Ράγιος έφερε το ματς στα ίσια στο 14΄ (1-1).

Μετά το γκολ της ισοφάρισης ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους Αρκάδες να φέρνουν το ματς στα μέτρα τους, χωρίς, πάντως, να είναι καλύτεροι από τον αντίπαλό τους. Το σκορ δεν άλλαξε στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους, αν και ο ΠΑΣ απείλησε και πάλι με τον Ίλιτς στο 31΄, αλλά ο Ουσέρο του «πήρε τη μπουκιά από το στόμα».

Η έλλειψη φρεσκάδας στους Αρκάδες ήταν εμφανέστατη και στην επανάληψη. Ο ΠΑΣ είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και στο 55΄ «άγγιξε» το γκολ με το Ντε Βινσέντι να πιάνει το δυνατό σουτ και τον Φούλοπ να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ. Το γκολ για τους Γιαννιώτες ήρθε τελικά στο 67΄ με το πλασέ από πλάγια του Ίλιτς, ύστερα από την εξαιρετική πάσα του Ντε Βινσέντι.

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Κίτρινες: Γεωργίου - Αλβαρεζ, Σανκαρέ, Ντε Μπλάσις

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος (80΄ Οικονόμου), Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Κοροβέσης, Ντε Βινσέντι (84΄ Ντάσιος), Γεωργίου (71΄ Βίλα), Ίλιτς.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Κοντοές, Ουσέρο (71΄ Μπακασέτας), Αλβαρεζ, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο (46΄ Ουρτάδο), Ράγιος, Καλαντζής (46΄ Λένσε).
Keywords
Τυχαία Θέματα