Πρεμιέρα για την παράσταση που είναι αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη

16:42 10/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Με την προπώληση να έχει ξεπεράσει τα 20.000 εισιτήρια κάνει πρεμιέρα σήμερα η παράσταση αφιέρωμα στη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη στη σκηνή του θεάτρου Badminton.

Μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια του Θεοδωράκη οι θεατές πραγματοποιούν ένα ταξίδι στα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της νεότερης Ελλάδας: από τη Μικρασιατική καταστροφή και
τη δικτατορία του Μεταξά μέχρι τη δικτατορία και τη Μεταπολίτευση.
Περισσότερα από 50 τραγούδια - σταθμούς του Μίκη Θεοδωράκη περιλαμβάνει η παράσταση «Ποιος τη ζωή μου», που συνδυάζει θέατρο, χορό, μουσική, ποίηση και κινηματογράφο.
Ο Θέμης Μουμουλίδης, ο σκηνοθέτης που είχε βάλει τον Νοέμβριο την υπογραφή του στο ανέβασμα του «Μαουτχάουζεν», έγραψε το σενάριο κι έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία της μουσικοθεατρικής παράστασης. Συμμετέχουν ο Γρηγόρης Βαλτινός στο ρόλο του πατέρα, η Φιλαρέτη Κομνηνού (εναλλάξ με την Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου) στο ρόλο της μητέρας, ο Άρης Λεμπεσόπουλος ερμηνεύει τον Μίκη Θεοδωράκη και η Ελισάβετ Μουτάφη τη γυναίκα του.
Συμμετέχουν ακόμη 24 ηθοποιοί-χορευτές και τραγουδιστές, ανάμεσα τους ο Κώστας Μακεδόνας, η Γιώτα Νέγκα και ο Κώστας Θωμαΐδης.
Τον Ιούνιο θα δοθεί μια παράσταση στη Μακρόνησο, τόπο εξορίας του συνθέτη και στη συνέχεια θα παιχτεί σε πόλεις όπου έζησε ο Μίκης Θεοδωράκης στη Χίο, την Μυτιλήνη, τα Ιωάννινα, την Πρέβεζα, τη Σύρο, το Αργοστόλι, τον Πύργο, την Τρίπολη, τα Χανιά ενώ την περίοδο 2013-2014, θα ακολουθήσει μεγάλη διεθνής περιοδεία σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Keywords
Τυχαία Θέματα