Πρόεδρος Μπ. Ομπάμα: "Τα καλύτερα για τις ΗΠΑ, δεν έχουν έλθει ακόμα"

17:41 7/11/2012 - Πηγή: E-Typos


Ο Μπαράκ Ομπάμα παίρνει το Οχάιο και επανεκλέγεται στην προεδρία των ΗΠΑ.

"Αυτό έγινε χάρη σε σας. Σας ευχαριστώ", έγραψε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα στον λογαριασμό του στο Twitter, αμέσως μετά την ανακοίνωση ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κερδίζει τις προεδρικές εκλογές.

Λίγο νωρίτερα, όλα τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα είχαν μεταδώσει πως ο Ομπάμα είναι ο νικητής στην πολιτεία του Οχάιο, που έκρινε σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

"Είμαστε όλοι μαζί. Με αυτόν τον τρόπο περάσαμε την προεκλογική εκστρατεία. Αυτό είστε. Σας ευχαριστώ", έγραψε ο Ομπάμα, το οποίο υπέγραψε με τα αρχικά του.

Σε τρίτο του μήνυμα γράφει απλώς ανέβασε μια φωτογραφία του με την σύζυγό του Μισέλ και τη λεζάντα "Άλλα τέσσερα χρόνια".

Η νικητήρια ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα

Το πλήθος ήταν μικρότερο απ' ό,τι πριν από τέσσερα χρόνια και ο χώρος ήταν κλειστός, αλλά η γιορτή για τη νίκη του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα νωρίς σήμερα είχε μια κοινή θεματική με τη βραδιά των εκλογών του 2008: την ελπίδα.
Παρά τα προβλήματα της αμερικανικής οικονομίας, ο Ομπάμα νίκησε τον Ρεπουμπλικάνο Μιτ Ρόμνεϊ σε ένα δύσκολο αγώνα για το Λευκό Οίκο και γιόρτασε με κομφετί, αγκαλιές και με την υπόσχεση ότι θα είναι αντιπρόσωπος όλου του έθνους.
"Παρά τις δυσκολίες που περάσαμε, παρά τις απογοητεύσεις, δεν ήμουν ποτέ τόσο αισιόδοξος για το μέλλον μας όσο απόψε. Δεν ήμουν ποτέ τόσο αισιόδοξος για την Αμερική. Και σας ζητώ να συμμεριστείτε τις ελπίδες αυτές", τόνισε ο Ομπάμα απευθυνόμενος στο πλήθος που τον επευφημούσε, στο συνεδριακό κέντρο Μακόρμικ στο Σικάγο.
Ο Ομπάμα κέρδισε τις εκλογές του 2008 με δυο βασικά συνθήματα: "ελπίδα" και "αλλαγή". Όμως, με εξαίρεση τις τελευταίες εβδομάδες, απέφυγε να χρησιμοποιήσει τις δυο αυτές λέξεις στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2012 απέναντι στις επιθέσεις των Ρεπουμπλικάνων για την οικονομική διαχείριση και άλλα θέματα.
Με αυτή τη μεγάλη νίκη, οι επιθέσεις αυτές --τουλάχιστον από τον Ρόμνεϊ-- σταμάτησαν. Ο πρόεδρος υιοθέτησε ένα συμφιλιωτικό ύφος απέναντι στις δηλώσεις του αντιπάλου του.
"Μπορεί να πολεμήσαμε ο ένα τον άλλο σκληρά, αλλά αυτό συνέβη μόνον επειδή αγαπούμε βαθιά αυτή τη χώρα κι ενδιαφερόμαστε για το μέλλον της. Εντός των προσεχών εβδομάδων θα επιδιώξω συνάντηση με τον Μιτ Ρόμνεϊ για να συζητήσουμε για τους τομείς στους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε για την πρόοδο της χώρας", τόνισε.
Το 2008, όταν νίκησε τον Ρεπουμπλικάνο Τζον Μακέιν, ο Ομπάμα είχε απευθυνθεί σε ένα πλήθος περίπου 240.000 ανθρώπων στο Γκράντ Παρκ του Σικάγου. Αυτή τη φορά, επέλεξε ένα συνεδριακό κέντρο χωρητικότητας 18.000 θέσεων.
Ο χώρος στον οποίο ο πρόεδρος εκφώνησε τη νικητήρια ομιλία του δεν ήταν η μόνη αλλαγή στα τέσσερα αυτά χρόνια. Οι κόρες του Ομπάμα ψήλωσαν, τα μαλλιά του γκριζάρισαν, όμως το πλήθος ήταν το ίδιο ενθουσιώδες όπως το 2008. Το πλήθος
Keywords
Τυχαία Θέματα