Προκαταρκτική επιτροπή για Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλο θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

21:35 2/1/2013 - Πηγή: E-Typos
Τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών των κκ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου, σχετικά με την υπόθεση της λίστας «Λαγκάρντ» θα ζητήσει με πρότασή του ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Όπως γίνεται γνωστό με ανακοίνωση της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, «η πρόταση θα αφορά όλα τα εκ
μέρους τους αδικήματα σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων των ήδη στοιχειοθετούμενων στο στάδιο αυτό ποινικών αδικημάτων, της παράβασης καθήκοντος, της υπεξαγωγής εγγράφου και όλων των συναφών οικονομικών και φορολογικών αδικημάτων». Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ταυτόχρονα ότι «επιφυλάσσεται να καταθέσει κάθε απαραίτητη συμπληρωματική πρόταση για την επέκταση της προκαταρκτικής εξέτασης ή της δίωξης εναντίον προσώπων και επί αδικημάτων που ενδέχεται να στοιχειοθετηθούν ή να προκύψουν στην πορεία της έρευνας».
«Η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ δεν χωράει πια στα συρτάρια καμιάς μνημονιακής κυβέρνησης. Και δεν θα μείνει ανέλεγκτη ούτε η σημερινή προσπάθεια συσκότισής της», αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι «η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ εμπλέκει πολιτικά πρόσωπα που άσκησαν και ασκούν την εξουσία από ανώτατη κυβερνητική ή πολιτική θέση, συμπεριλαμβανομένων όλων των Υπουργών Οικονομικών και των πολιτικών τους προϊσταμένων από το 2010 μέχρι σήμερα».
«Η ευτράπελη προσπάθεια να εμφανισθούν ως αρχάγγελοι της κάθαρσης οι αρχιτέκτονες της διαπλοκής και της υπόθαλψής της», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, «προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Το ίδιο και η προσπάθεια περιορισμού της διερεύνησης στον μέχρι πρότινος συνεργό τους».
Αναφέρεται επίσης ότι «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α- Ε.Κ.Μ. δε θα συμπράξει στην συγκάλυψη καμιάς πτυχής της υπόθεσης, ούτε στην υπόθαλψη κανενός ενεχομένου. Αντιθέτως θα ζητήσει τη διερεύνηση των ευθυνών όλων των εμπλεκομένων προσώπων, ανεξαρτήτως θέσης στην κυβερνητική ιεραρχία» γιατί «η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποδεικνύει περίτρανα ότι τα πρόσωπα και τα κόμματα που επέβαλαν στην κοινωνία και στη χώρα την μνημονιακή εξουθένωση, επεφύλαξαν για τους εαυτούς και τους εκλεκτούς τους ασυλία και υπόθαλψη».
Keywords
Τυχαία Θέματα