Προκριματικοί-Μουντιάλ 2014: Το 1ο βήμα για το ταξίδι στη Βραζιλία θέλει να κάνει η Εθνική

Ετοιμη να γράψει ακόμα μία σελίδα δόξας απόψε (21.45, Mega) είναι η Εθνική Ελλάδος για να μπορέσει έτσι την προσεχή Τρίτη στο Βουκουρέστι να ολοκληρώσει μία «χρυσή» δεκαετία επιτυχιών. Η «γαλανόλευκη» φιλοξενεί στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» (έχουν απομείνει περίπου 700 εισιτήρια) τη Ρουμανία στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ και στόχος δεν είναι άλλος από την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2014, για δεύτερη συνεχόμενη φορά και τρίτη συνολικά στην ιστορία της.

«Οι αγώνες μπαράζ είναι ένα… παιχνίδι που μοιράζεται
σε δύο ημίχρονα. Εμείς θέλουμε να είμαστε στο Μουντιάλ, αλλά το ίδιο ισχύει και για τους Ρουμάνους. Σε αυτά τα ματς δεν υπάρχει φαβορί…», είπε αρχικά ο Σάντος και συνέχισε: «Δεν έχουμε την αλαζονεία να πιστεύουμε πως είμαστε καλύτεροι, αλλά έχω απεριόριστη πίστη στους ποδοσφαιριστές μου, γι’ αυτό είμαι αισιόδοξος».

Στόχος είναι η νίκη σε κάθε ματς για την εθνική ομάδα και αυτό δεν είναι… είδηση, κάτι που παραδέχθηκε και ο 59χρονος προπονητής: «Καμία ομάδα δεν θα παίξει για την ισοπαλία. Ούτε η Ρουμανία θα έρθει για την ισοπαλία και θα προσπαθήσει να μας αιφνιδιάσει. Γνωρίζουμε ότι σε αυτά τα παιχνίδια είναι το ίδιο σημαντικό να σκοράρεις αλλά και να μη δέχεσαι γκολ. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος που βλέπω τη διάθεση και το πάθος όλων να αγωνιστούν. Ακόμη κι αυτοί που δεν θα αγωνιστούν από την αρχή, θα παίξουν με τον τρόπο τους από τον πάγκο».

Ο Σάντος για ακόμα μία φορά αναγνώρισε την προσφορά του Οτο Ρεχάγκελ λέγοντας ότι… «έχει ένα άγαλμα στο κέντρο της Αθήνας κι αυτό είναι απολύτως δικαιολογημένο», ενώ είχε και την απάντηση για την… κούραση των παικτών του Ολυμπιακού: «Ο Ιμπραΐμοβιτς δεν είναι κουρασμένος; Ο Ρονάλντο; Δεν θα παίξουν αυτοί και στα δύο ματς της Σουηδίας με την Πορτογαλία; Σίγουρα οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν ένα πολύ κοπιαστικό διάστημα, αλλά η κούραση θα είναι το τελευταίο που θα σκέφτονται. Μάλιστα επειδή κέρδισαν θα είναι και ανεβασμένοι».

Παράλληλα δεν ξέχασε να αναφερθεί στην παρουσία του κόσμου: «Ο ελληνικός λαός μάς έχει στηρίξει πάρα πολύ, ακόμη κι όταν δεν είχαμε καλά αποτελέσματα. Το να ξέρουμε ότι το γήπεδο θα είναι ασφυκτικά γεμάτο μας γεμίζει ευθύνες, τις οποίες δεχόμαστε με φυσικότητα. Οι παίκτες μου θα κάνουν τα πάντα για να δώσουν στον κόσμο μία μεγάλη χαρά».

Σύνθημα νίκης έδωσε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής που επισκέφθηκε χθες το βράδυ τους διεθνείς στο ξενοδοχείο και αφού τους μοίρασε επιταγές με τους μισθούς και το πριμ για τις σερί νίκες στη φάση των ομίλων, τους μίλησε εμψυχώνοντάς τους και δείχνοντας την πίστη του σε αυτούς.

Οι «εκλεκτοί» του Σάντος για το αρχικό σχήμα θα είναι όσοι… τράβηξαν και το «κουπί» στα ματς του ομίλου. Καρνέζης στο τέρμα, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς στην άμυνα, Κατσουράνης, Μανιάτης, Τζιόλης ή Καραγκούνης στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου. Τιμωρημένος είναι ο Κονέ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΓΚΟΥΛΑΣ
[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα