Πρόσκρουση πλοίου στον πύργο ελέγχου στο λιμάνι της Γένοβας-Επτά νεκροί

12:40 8/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Ανανέωση 12.38
Τους επτά έφτασε, σύμφωνα με την τηλεόραση της Rai, ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση του πύργου ελέγχου του λιμανιού της Γένοβας, μετά από πρόσκρουση εμπορικού πλοίου, στις έντεκα και μισή χθες βράδυ, ώρα Ιταλίας.

Οι αγνοούμενοι είναι τρεις και τέσσερις οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της πόλης.
Τρία από τα θύματα εγκλωβίσθηκαν στο εσωτερικό του ασανσέρ, που μετέφερε τους υπαλλήλους στα γραφεία του, στην κορυφή του πύργου ελέγχου. Το ασανσέρ, κατά την πρόσκρουση,
έπεσε στο κενό και βυθίστηκε στην θάλασσα.

Ο δήμαρχος της Γένοβας Μάρκο Ντόρια ανακοίνωσε ότι κηρύσσει για αύριο επίσημο πένθος στην πόλη για το τραγικό αυτό συμβάν, που δεν έχει προηγούμενο σε κανένα άλλο ιταλικό

Ανανέωση Τετάρτη 8/5 12.00

Τους τέσσερις έφτασαν οι νεκροί στο λιμάνι της Γένοβας, από την πρόσκρουση του πλοίου Jolly Nero στον πύργο ελέγχου της λιμενικής αρχής.

Οι τραυματίες, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές είναι τέσσερις, και έξι οι αγνοούμενοι.

Μέρος των αγνοουμένων μπορεί να βρίσκεται στο εσωτερικό του ασανσέρ που, κατά την πρόσκρουση έπεσε στην θάλασσα , ακριβώς μπροστά στο μόλο. Οι δύτες συνεχίζουν, αδιάκοπα τις προσπάθειές τους, οι οποίες ξεκίνησαν χθες το βράδυ, λίγο μετά τις δώδεκα τοπική ώρα.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, επιβεβαιώνεται ότι το Jolly Nero υπέστη μηχανική βλάβη. Οπως διέρρευσε, ο κυβερνήτης δεν μπόρεσε να βγει από την περιοχή του λιμανιού, λόγω αβαρίας στις μηχανές, και η πρύμνη προσέκρουσε στο κτήριο του πύργου ελέγχου, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς.

Ανανέωση 02.34
Τρεις είναι, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι νεκροί από την πρόσκρουση εμπορικού πλοίου στον πύργο ελέγχου που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού της Γένοβας.

Σύμφωνα με την διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Ιl Secolo XIX, της Γένοβας, οι νεκροί είναι τρεις υπάλληλοι του πύργου ελέγχου, οι τραυματίες είναι τέσσερις και οι αγνοούμενοι φέρονται να είναι δέκα.

Το εμπορικό πλοίο Jolly Nero, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προκάλεσε την πτώση στο κενό του ασανσέρ που μετέφερε στην κεντρική αίθουσα του πύργου ελέγχου δέκα περίπου υπαλλήλους.

Η πρόσκρουση, όπως μεταδίδει η ιταλική τηλεόραση Rai, φέρεται να προκλήθηκε από μηχανική βλάβη του πλοίου: δυο από τις μηχανές του, ξαφνικά, σταμάτησαν να λειτουργούν και η πρύμνη προσέκρουσε στον πύργο.

Ο πλοιοκτήτης Στέφανο Μεσσίνα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι πρόκειται για τραγωδία, και ότι ο ίδιος "είναι σοκαρισμένος".

Ώρα 01.34
Εμπορικό πλοίο προσέκρουσε πριν μισή περίπου ώρα, στον πύργο ελέγχου, κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Γένοβας. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, φέρεται να έπεσε στο κενό το ασανσέρ που μετέφερε στην κορυφή του πύργου ελέγχου τουλάχιστον δέκα εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης της Γένοβας, δύο άνθρωποι είναι νεκροί και τουλάχιστον πέντε άτομα αγνοούνται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, τέσσερις τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Γένοβας.

Μέρος του πύργου ελέγου, έχει καταρρεύσει. Oι πυροσβέστες και η ακτοφυλακή παρέχουν τις πρώτες βοήθειες και προσπαθούν, σε συνεργασία με τους δύτες, να εντοπίσουν τους αγνοούμενους.

Το πλοίο ανήκει στην ιταλική εταιρία Μεσσίνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα