Πρώτη φορά γυναίκα στη λίστα των πλέον καταζητούμενων τρομοκρατών του FBI

11:28 3/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Το FBI πρόσθεσε μια γυναίκα στον κατάλογο των πιο καταζητούμενων τρομοκρατών, ακριβώς 40 χρόνια αφότου, διέπραξε τη δολοφονία ενός αστυνομικού. Η Τζόαν Τσέσμαρντ που έγινε η πρωτη γυναίκα που περιλαμβάνεται σε αυτή τη λίστα του FBI, ήταν ένα από τα κορυφαία στελέχη των Μαύρων Πανθήρων και σκότωσε τον αστυνομικό στο Νιου Τζέρσεϊ στις 2 Μαΐου 1973.

Εκτός από τη συμμετοχή
της στους Μαύρους Πάνθηρες η Τσέσμαρντ ήταν στέλεχος του Μαύρου Απελευθερωτικού Στρατού, που από τις αμερικανικές αρχές περιγράφεται, ως μια από τις πιο βίαιες μαχητικές οργανώσεις της δεκαετίας του 1970, η οποία φέρει την ευθύνη για τις δολοφονίες αρκετών αστυνομικών σε όλη τη χώρα.

Η 65χρονη Τσέσμαρντ είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του αστυνομικού Βέρνερ Φόρστερ. Καταδικάστηκε σε κάθειρξη, αλλά δραπέτευσε το 1979 με τη βοήθεια εγχώριων τρομοκρατικών ομάδων .

Έκτοτε είναι ομοσπονδιακός φυγάς. Το FBI καθώς και η πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ προσφέρουν αμοιβή συνολικά 2 εκατομμυρίων δολαρίων σε όποιον βοηθήσει στη σύλληψη της Τσεσμαρντ, που τώρα φέρει το όνομα Ασάτα Σακούρ και πιστεύεται ότι ζει στην Κούβα.
Keywords
Τυχαία Θέματα