Ρωσία: Συλλήψεις διαδηλωτών, μεταξύ τους ο συγγραφέας Λιμόνοφ

19:30 5/3/2012 - Πηγή: E-Typos
Περίπου εκατό οπαδοί της αντιπολίτευσης, ανάμεσά τους και ο συγγραφέας Έντουαρντ Λιμόνοφ, συνελήφθησαν σήμερα την ώρα που πραγματοποιούσαν διαδήλωση μπροστά από τα γραφεία της κεντρικής εκλογικής επιτροπής στη Μόσχα.

"Περίπου εκατό άνθρωποι έχουν ήδη συλληφθεί" μεταξύ των οποίων ο Έντουαρντ Λιμόνοφ, δήλωσε ο Αλεξάντρ Αβερίν, εκπρόσωπος του κινήματος "Η Άλλη Ρωσία", σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti.

Η αστυνομία από την πλευρά της έκανε λόγο για περίπου
50 συλλήψεις.

Στο μεταξύ, ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης, την ώρα της διαδήλωσης στη Μόσχα, χαρακτήρισε "φάρσα" την εκλογή του Βλαντίμιρ Πούτιν στην προεδρία της χώρας.

"Απαιτούμε το τέλος των πολιτικών καταπιέσεων, τη διερεύνηση για την ύπαρξη μαζικής νοθείας, την πολιτική μεταρρύθμιση και πρόωρες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές", δήλωσε ο Βλαντίμιρ Ριζκόφ, ηγέτης ενός φιλελεύθερου κόμματος της αντιπολίτευσης.

"Αυτές οι εκλογές είναι μία φάρσα. Η εξουσία δεν είναι νόμιμη. Θα συνεχίσουμε την ειρηνική δράση μας καθώς τα αιτήματά μας δεν ικανοποιούνται", πρόσθεσε.

Παράλληλα, άλλα περίπου εκατό άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Αγία Πετρούπολη, ζητώντας δίκαιες εκλογές, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σχεδόν 1.500 διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα όπως "ντροπή στον Πούτιν", συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης, όπου υπήρχαν σημαντικές αστυνομικές δυνάμεις για να διαλύσουν τη συγκέντρωση αυτή, που πραγματοποιήθηκε χωρίς άδεια.
Keywords
Τυχαία Θέματα