Σ. Λαβρόφ: Nα δημιουργηθούν οι συνθήκες για έναν διάλογο στη Συρία

16:56 21/8/2012 - Πηγή: E-Typos
Οι ξένες δυνάμεις θα πρέπει μόνον να δημιουργήσουν τις συνθήκες για την έναρξη ενός διαλόγου ανάμεσα στις διάφορες πλευρές στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
Δεν θα πρέπει να υπάρχει "καμία εξωτερική ανάμειξη. Το μόνο πράγμα που θα πρέπει να κάνουν οι ξένοι παράγοντες είναι να δημιουργήσουν τις συνθήκες για να αρχίσει ένας διάλογος", δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από τη ρωσική τηλεόραση.
Μερικές ώρες νωρίτερα η Ουάσινγκτον είχε θίξει την πιθανότητα στρατιωτικής επέμβασης στην
Συρία στην περίπτωση μετακίνησης ή χρήσης χημικών όπλων στη χώρα.
Εξάλλου ο Λαβρόφ σημείωσε επίσης σήμερα ότι οι προσπάθειες των συριακών αρχών για τον τερματισμό των συγκρούσεων στη χώρα είναι ανεπαρκείς.
"Βάσει αυτού που βλέπουμε στη Συρία, προς το παρόν φαίνεται ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν επαρκούν, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά να συνεχίσουμε σε αυτή τη γραμμή δράσης", σημείωσε, έχοντας δίπλα του τον αντιπρόεδρο της συριακής κυβέρνησης που είναι αρμόδιος για θέματα Οικονομίας Κάντρι Τζαμίλ, ο οποίος επισκέπτεται τη Μόσχα.
Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη που πραγματοποιεί σε διάστημα δύο εβδομάδων ο Τζαμίλ στη Ρωσία για να συναντήσει τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών.
Keywords
Τυχαία Θέματα