Σ. Λίγκα (17η αγωνιστική): ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-0

17:22 13/1/2013 - Πηγή: E-Typos
Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το ματς στις «Ζωσιμάδες» των Ιωαννίνων, μεταξύ του τοπικού ΠΑΣ και του Παναθηναϊκού, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Το ματς, ντεμπούτο του Ισπανού Φάμπρι στον πάγκο των «πρασίνων» σε αγώνα πρωταθλήματος, ήταν δυνατό, αλλά χωρίς ποιότητα και πολλές καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Κακής ποιότητας μάλλον, αφού
οι παίκτες των δύο ομάδων παρατάχθηκαν με το μυαλό στις άμυνές τους και εκείνο που ξεχώρισε στα 45 πρώτα λεπτά ήταν οι μάχες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να καταστρέψουν τις επιθετικές πρωτοβουλίες των επιθετικών. Ετσι οι σημαντικές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες συνοψίζονται στο 9ο λεπτό.
Τότε πολύ ωραίο σουτ του Κουΐνσι, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Φεγκρούς και στην εξέλιξη της φάσης ο ΠΑΣ βγήκε στην αντεπίθεση με τον Καρνέζη να σταματά την τελευταία στιγμή τον Ίλιτς. Από εκεί και πέρα ουδέν... Ο ΠΑΣ προσπαθούσε να αναπτυχθεί συνεχώς από την αριστερή πλευρά της άμυνας των «πρασίνων», «σημαδεύοντας» τον Μαρίνο, που ως δεξιός μπακ δεν αγωνιζόταν στη φυσική του θέση και λογικά αντιμετώπιζε προβλήματα.
Στην επανάληψη και οι δύο ομάδες προσπάθησαν ν' ανεβάσουν στροφές. Ο ρυθμός έγινε πιο γρήγορος και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να δημιουργήσουν ρήγματα στις άμυνες. Ο ΠΑΣ φάνηκε να είναι πιο επιθετικός και στο 70ο λεπτό μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ. Τότε ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα έφθασε ξανά σε αυτόν και από πολύ πλάγια θέση με εκπληκτικό σουτ ανάγκασε τον Καρνέζη να δείξει τα αντακλαστικά του και να γλιτώσει την εστία του.
Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός ανέλαβε τον έλεγχο του αγώνα, πίεσε την άμυνα των γηπεδούχων, αλλά οι προσπάθειες του ήταν σπασμωδικές και χωρίς φαντασία. Στο 87', πάντως, ο Καρνέζης έσωσε και πάλι τον Παναθηναϊκό, αποκρούοντας δυνατό σουτ του Κοροβέση, ενώ στις καθυστερήσεις ο Τσουκαλάς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.
Ο διαιτητής του αγώνα Λαμπρόπουλος (Ηλείας), έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Κεϊτά, Κοροβέση - Σισοκό, Σο, Τοτσέ, Κουίνσι, Πίντο.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος, Μιχαήλ, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Κεϊτά, Τσουκαλάς, Γεωργίου (71' Γιάκος), Ντε Βινσέντι, Κοροβέσης (88' Νικλητσιώτης), Ιλιτς (75' Βίλα).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φάμπρι): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Μαρίνος, Βελάσκες, Πίντο, Βιτόλο, Σο, Μαυρίας (71' Φορναρόλι), Κουΐνσι (58' Ζέκα), Σισοκό (88' Μπαρμπαρούσης), Τοτσέ.

Γ. Χριστόπουλος (προπονητής ΠΑΣ Γιάννινα): «Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μου σε πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο. Μας έλειψε μόνο το γκολ. Περιορίσαμε επιθετικά τον Παναθηναϊκό. Κρίμα... Κάνουμε πάρα πολύ καλή δουλειά. Είναι πολύ σκληρό να παίζεις δύο ματς σε τρεις μέρες σ' αυτό το γήπεδο. Κυριαρχήσαμε... Κλείσαμε τον Παναθηναϊκό στο μισό γήπεδο και προσωπικά δεν θυμάμαι μία στιγμή που να πλησίασε ο Παναθηναϊκός στην εστία μας. Θέλω να πω σε όλους ότι κάνουμε ένα τίμιο αγώνα και όπου μας βγάλει. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για το χειροκρότημά του στα παιδιά και θέλω να τονίσω ότι ο ΠΑΣ έχει ένα τεράστιο θέμα να λύσει. Αν δημιουργηθούν οι υποδομές και λυθεί το θέμα του γηπέδου, θα μιλάμε για άλλο επίπεδο. Δεν έχουμε το εύκολο γκολ. Εάν το έχουμε κι αυτό, κάλλιστα ο ΠΑΣ μπορεί να παίξει και στα πλέι οφ».
Φάμπρι (προπονητής Παναθηναϊκού): «Ο Παναθηναϊκός πρέπει να βελτιωθεί. Παίξαμε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι. Κάναμε σημαντικά λάθη σε επίπεδο παιχνιδιού. Είμαστε πολύ μακριά από αυτό, το οποίο ψάχνουμε. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να βελτιωθεί, 20 λεπτά στην αρχή τα πετάξαμε και συμπτωματικά ο ΠΑΣ δεν μας έβαλε γκολ. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ και ο Παναθηναϊκός να γίνει ομάδα που δεν είναι, να αποκτήσει συγχορδία. Δεν μπορεί να παίζει έτσι ο Παναθηναϊκός. Θα πρέπει να γίνει πάρα πολλή δουλειά. Αν ο καθένας παίζει όπως νομίζει, δεν θα πάμε ποτέ μπροστά».Απαντώντας στην ερώτηση αν παρέλαβε «καμένη γη», είπε: «Αν και με ενοχλεί η ερώτηση, δεν λέω αυτό. Λέω ότι ο Παναθηναϊκός δεν αγωνίζεται όπως εγώ θέλω. Θα ήταν εύκολο για μένα να μιλήσω διαφορετικά και να λέω αυτά που λέτε εσείς, αλλά λέω αυτό που πιστεύω. Δεν έχουμε καθόλου χρόνο στη διάθεσή μας».Τέλος, σε ερώτηση για το αν είναι πολυτέλεια για τον Παναθηναϊκό να διώχνει παίκτες όπως ο Βύντρα και ο Χριστοδουλόπουλος, τόνισε: «Επιτρέψτε μου να πω ότι ο χρόνος θα δείξει εάν η απόφαση να φύγουν αυτοί οι παίκτες ήταν σωστή ή όχι».
Keywords
Τυχαία Θέματα