Σ. Λίγκα: Ο υποβιβασμός μετατράπηκε σε απαγόρευση μεταγραφών

20:50 22/3/2012 - Πηγή: E-Typos
Το σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας απλά επιβεβαίωσε αυτό που γνωρίζουν όλοι εδώ και χρόνια. Ό,τι στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο γίνονται τα πάντα και με τρόπο που να μένουν όλοι ευχαριστημένοι. Η απόφαση που πάρθηκε για τις ομάδες που δεν θα λαμβάνουν αδειοδότηση από την ΕΠΟ δεν θα συνεπάγεται τον υποβιβασμό τους! Στο εξής, θα τους απαγορεύεται η δυνατότητα να κάνουν μεταγραφές και ανανεώσεις συμβολαίων σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Επίσης, αποφασίστηκε ότι όποια ομάδα δεν έχει πάρει την άδεια της ΕΠΟ
μέχρι τις 31 Μαρτίου, όταν και θα διεξαχθεί ο έλεγχος της UEFA (σ.σ. περιπτώσεις Παναθηναϊκού και ΑΕΚ), τότε θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στα πλέι οφ. Αν τώρα αποφύγει την τιμωρία τον ερχόμενο Ιούνιο, στην τελευταία φάση αδειοδότησης από την UEFA, τότε θα λάβει κανονικά μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, τη θέση της θα πάρει η ομάδα που θα έχει τερματίσει μία θέση πιο κάτω στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος -ακόμα κι αν δεν θα έχει συμμετάσχει στα πλέι-οφ. Αυτό, πάντα, με την την προϋπόθεση να έχει αδειοδοτηθεί κανονικά.

Το ίδιο, βέβαια, θα ισχύσει και για τις ομάδες που συνεχίζουν στο Κύπελλο Ελλάδος, καθώς, αν εξασφαλίσουν μία θέση στο Γιουρόπα Λιγκ της νέας σεζόν και δεν έχουν λάβει την άδεια της ΕΠΟ, δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στην δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Οι μόνες προσθήκες που θα μπορούν να κάνουν οι συγκεκριμένες ομάδες (σ.σ. όσες δεν θα λάβουν τη σχετική αδειοδότηση) θα είναι η προώθηση γηγενών ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες τους, μέχρι 22 ετών.

Οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου αναλυτικά:

(α) Τα κριτήρια αδειοδότησης παραμένουν, όπως και πέρυσι, πλήρως εξομοιωμένα με τα κριτήρια της UEFA, για το σύνολο των ΠΑΕ της Super League.

(β) Ωστόσο, αντίθετα με ό,τι ίσχυε πέρυσι, ΠΑΕ της Super League η οποία δε θα αδειοδοτείται (κατά την επικείμενη διαδικασία αδειοδότησης της ΕΠΟ) δε θα υποβιβάζεται στη Football League, θα συμμετέχει κανονικά στο Πρωτάθλημα Super League - ΟΠΑΠ 2012-13, αλλά επ΄αυτής θα ισχύουν οι ακόλουθοι περιορισμοί:

(Ι) η εν λόγω μη αδειοδοτηθείσα ΠΑΕ δε θα δύναται, κατά τις μεταγραφικές περιόδους
Keywords
Τυχαία Θέματα