Σχέδιο εθελουσίας εξόδου 70-90 εργαζομένων για την εφημερίδα "Φιγκαρό"

Ο επιχειρηματικός όμιλος στον οποίο ανήκει η εφημερίδα Λε Φιγκαρό ανακοίνωσε σήμερα ένα σχέδιο εθελουσίας εξόδου το οποίο αφορά το 10% των περίπου 900 εργαζομένων στα μέσα που κατέχει, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων που θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση ενός σχεδίου επενδύσεων, στη σκιά της δυσμενούς συγκυρίας για το σύνολο του γαλλικού Τύπου.
Όπως ανακοίνωσε ο Όμιλος, παρουσιάσθηκε σήμερα στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους, «ένα σχέδιο εθελουσίας εξόδου, που αφορά 70 ως 90 εργαζομένους του Ομίλου Φιγκαρό».
Σύμφωνα με εσωτερικές πηγές,
που ενημέρωσαν σχετικά το Γαλλικό Πρακτορείο, η διαδικασία θα ξεκινήσει «από τις αρχές Ιανουαρίου» για την αποχωρήσεις αρχής γενομένης από το καλοκαίρι. Το σχέδιο αφορά εργαζομένους που βρίσκονται σε ηλικία κοντά στα όρια της συνταξιοδότησης και για όσους έχουν συμβάσεις έργου και θα συνοδεύεται από εσωτερικής μετακινήσεις.
Το σχέδιο αφορά όλες τις κατηγορίες εργαζομένων (δημοσιογράφους, διοικητικούς, τεχνικούς) του Ομίλου Φιγκαρό, στην κυριότητα του οποίου περιλαμβάνονται η εφημερίδα τοΦιγκαρό Μαγκαζίν, το Φιγκαρό Μαντάμ, η ιστοσελίδα LeFigaro.fr και η TV Mag.Το διαφημιστικό τμήμα δεν θίγεται.
«Όπως το σύνολο του γαλλικού Τύπου, η Φιγκαρό καλείται ν' αντιμετωπίσει την σημαντική καταρράκωση της διαφημιστικής αγοράς και τα προμηνύματα για μία εξόχως δύσκολη χρονιά το 2013 για τον Τύπο», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο Όμιλος.
Αυτό «το σημαντικό σχέδιο εξοικονόμησης» θα χρησιμεύσει για τη χρηματοδότηση «ενός σχεδίου επενδύσεων» 18 εκατ. ευρώ, το οποίο θα συμβάλλει στη συνέχεια «της ανανέωσης των εκδοτικών προσφορών»για το «πρώτο εξάμηνο του 2013».
Μία ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ενίσχυση των βίντεο, καθώς και της νέας μορφής της εφημερίδας και του περιοδικού της Φιγκαρό, καθώς και μία «εκ βάθρων ανακαίνιση του LeFigaro.fr, που θα δίνει την πρωτοκαθεδρία στις συνδρομητικές υπηρεσίες του».
Keywords
Τυχαία Θέματα