Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα. Κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για το κλείσιμο της ΕΡΤ

14:46 13/6/2013 - Πηγή: E-Typos

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από τα ξημερώματα η Ελλάδα με την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ και να προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού
μέσου.
Συγκεκριμένα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στη λεωφόρο Μεσογείων.
Έτσι σήμερα στην Αθήνα δεν θα κινηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τα τρόλεϊ και τα αστικά λεωφορεία, ενώ από την αρχή της βάρδιας έως τις 9 το πρωί δεν κινήθηκαν οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου και του μετρό.
Χωρίς τρένα και προαστιακό θα είναι σήμερα η Ελλάδα, ενώ στάση εργασίας πραγματοποιούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας από τις 3 έως τις 5 το απόγευμα, με αποτέλεσμα να προκληθούν καθυστερήσεις στις πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών.
Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των δημοσιογράφων και των τεχνικών στα μέσα ενημέρωσης έχουν κηρύξει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν δελτία ειδήσεων και εφημερίδες.
Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν κηρύξει για σήμερα και οι γιατροί του ΕΣΥ, τα σωματεία των ηθοποιών, οι μουσικοί της Φιλαρμονικής ΟΠΑΝ του δήμου Αθηναίων, η ΠΟΕ ΔΟΥ και οι τραπεζοϋπάλληλοι.
Τέλος το Πάντειο Πανεπιστήμιο ανακοίνωση ότι αναβάλλονται οι προγραμματισμένες για σήμερα εξετάσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα