Σερβοβόσνιος πρώην οπλίτης κατηγορείται για τη δολοφονία μίας εγκύου στον πόλεμο

18:10 23/2/2012 - Πηγή: E-Typos
Κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου απαγγέλθηκαν εναντίον ενός Σερβοβόσνιου πρώην οπλίτη, ο οποίος είχε σκοτώσει τουλάχιστον οκτώ μουσουλμάνους, μεταξύ τους και μία έγκυο, κατά τα πρώτα χρόνια του πολέμου στη Βοσνία (1992-95), ανακοινώθηκε σήμερα από διακαστικές πηγές.

Ο 49άχρονος άνδρας, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο, κατηγορείται ότι διέπραξε τα εγκλήματα που του αποδίδονται το Μάιο του 1992 στο Σάνσκι Μοστ (βορειοδυτικά). Μετά τους φόνους πυρπόλησε την κατοικία στην οποία βρίσκονταν τα οκτώ
θύματά του, τονίζεται στο κατηγορητήριο του εισαγγελέα της Βοσνίας που είναι αρμόδιος για τα εγκλήματα πολέμου.

Μετά τον πόλεμο, οι σοροί των σφαγιασθέντων εξετάφησαν από κοινό τάφο και τα θύματα έγινε εφικτό να αναγνωρισθούν, προσθέτει η ίδια πηγή.

Ο ίδιος πρώην οπλίτης θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στη σφαγή άλλων τριών μουσουλμάνων αμάχων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι πρώην αξιωματούχοι που βαρύνονταν με εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία δικάζονται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ΔΠΔ), το οποίο θα περαιώσει τη λειτουργία του στα τέλη του 2014. Οι λιγότερο σημαντικές υποθέσεις εμπίπτουν στη δικαιοδοσία των τοπικών δικαστηρίων.
Keywords
Τυχαία Θέματα