Σλοβενία: Γενική απεργία προκήρυξαν τα συνδικάτα την Τετάρτη

15:45 17/4/2012 - Πηγή: E-Typos
Κυβέρνηση και συνδικάτα εργαζομένων στο δημόσιο τομέα στη Σλοβενία ανήγγειλαν διαβουλεύσεις ενόψει της γενικής απεργίας που πραγματοποιείται αύριο στη χώρα.
Η απεργία προκηρύχθηκε με αφορμή τα μέτρα λιτότητας που εισηγείται η κυβέρνηση και σε όλες τις μεγάλες σλοβενικές πόλεις προγραμματίζονται πορείες διαμαρτυρίας. Τα σχολεία
θα παραμείνουν κλειστά και τα νοσηλευτικά ιδρύματα θα λειτουργούν με προσωπικό ασφάλειας. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν αστυνομικοί, τελωνειακοί υπάλληλοι, δικαστικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε κέντρα κοινωνικής φροντίδας, σε πολιτιστικούς οργανισμούς, σε μουσεία και θέατρα.
Τα συνδικάτα εργαζομένων στο δημόσιο τομέα ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει τις προτάσεις της, τις οποίες χαρακτηρίζουν άδικες με διαβρωτική επίδραση στο κράτος πρόνοιας.
Συγκεκριμένα, αντιδρούν στις προτεινόμενες περικοπές στους μισθούς κατά 5-10%, καθώς από την 1η Ιουλίου προβλέπεται πακέτο λιτότητας με στόχο τη μείωση των δαπανών του προϋπολογισμού κατά 800 εκ. ευρώ σε σύγκριση με τον περασμένο χρόνο και ζητούν διαφύλαξη των τωρινών επιπέδων στις δημόσιες υπηρεσίες.
Η σλοβενική κυβέρνηση επιδιώκει την επίτευξη συμβιβασμού εντός της εβδομάδας και τη δημιουργία
Keywords
Τυχαία Θέματα