Σουηδία: Άρωμα σκανδάλου στη χρεοκοπημένη αυτοκινητοβιομηχανία Saab

23:12 28/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της αυτοκινητοβιομηχανίας Saab, Βίκτορ Μίλερ, θα κληθεί να καταθέσει στο πλαίσιο μιας έρευνας σχετικά με φορολογικά αδικήματα της χρεοκοπημένης αυτής επιχείρησης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αρχή δίωξης οικονομικού εγκλήματος της Σουηδίας.

Ο Μίλερ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας παραγωγής σπορ αυτοκινήτων Spyker, που είχε εξαγοράσει τη Saab από τη General Motors (GM) το 2010, δεν θεωρείται ο ίδιος ύποπτος για
την τέλεση κάποιας αξιόποινης πράξης.

"Η εισαγγελία του Γκέτεμποργκ επιβεβαίωσε ότι ο κ. Μίλερ δεν είναι ύποπτος και μπορεί να κληθεί να δώσει μια κατάθεση μετά το καλοκαίρι, πιθανόν τον Οκτώβριο", ανέφερε η Spyker σε ανακοίνωσή της.

Οι εισαγγελείς ερευνούν καταγγελίες ότι ανώτατα στελέχη της Saab, η οποία πτώχευσε το 2011, υπέβαλαν εταιρικές φορολογικές δηλώσεις που περιείχαν ψευδή στοιχεία τα οικονομικά έτη 2010 και 2011.
Η υπό έρευνα περίοδος ήταν ιδιαίτερα ταραγμένη για την επιχείρηση, καθώς τότε έγινε η πώλησή της στη General Motors (GM) και κατόπιν ενέσκηψαν τα προβλήματα που τελικά την εξώθησαν σε πτώχευση.

Η Κατίνκα Βαλ, εκπρόσωπος της σουηδικής αρχής δίωξης οικονομικού εγκλήματος, επιβεβαίωσε ότι ο Μίλερ θα κληθεί να καταθέσει στο πλαίσιο της ευρύτερης έρευνας και ότι δεν θεωρείται ύποπτος. Δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες.

Σουηδοί εισαγγελείς είχαν ανακρίνει τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Saab Γιαν-Άκε Γιόνσον και άλλα δύο πρώην στελέχη της επιχείρησης στο πλαίσιο της έρευνάς τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα