Σούπερ Λίγκα (12η αγωνιστική): Λεβαδειακός-Πανιώνιος 2-0

Βαθιά βαθμολογική ανάσα για τον Λεβαδειακό που επικράτησε 2-0 του Πανιωνίου, στο παιχνίδι με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Ροτζέριο στο 14΄ και ο Μάντζιος στο 64΄ ήταν οι σκόρερ της ομάδας του Νίκου Καραγεωργίου. Οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες στο 73΄ λόγω αποβολής του Γεωργίου με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά στο ματς και με καλή κυκλοφορία της μπάλας κατάφερε
να βρει τους διαδρόμους προς τη μεγάλη περιοχή του Λεβαδειακού. Στο 6΄ το σουτ του Κολοβού βρήκε στα πόδια αμυντικών και κατέληξε κόρνερ. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς σημειώθηκε στο 11΄ για λογαριασμό των «κυανέρυθρων», με την κεφαλιά του Κουλουχέρη από πολύ καλή θέση να περνάει άουτ.

Κι ενώ η ομάδα του Παντελή ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο, οι γηπεδούχοι στην πρώτη τους οργανωμένη επιθετική προσπάθεια άνοιξαν το σκορ στο 14΄. Από γύρισμα του Μουλόπουλου, ο Ροτζέριο με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0. Το γκολ αποδιοργάνωσε τους Νεοσμυρνιώτες κι αυτό φάνηκε στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου μέρους, στο οποίο επέδειξαν νευρικότητα και υπέπεσαν σε πολλά λάθη.

Το δεύτερο μέρος ήταν «καρμπόν» του πρώτου. Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος στο ξεκίνημά του, είχε την κατοχή της μπάλας και σαφώς πιο απειλητικός, αλλά στο ποδόσφαιρο μετράει η ουσία. Και την ουσία είχε στο ματς ο Λεβαδειακός, που στο 64΄ με την κεφαλιά του Μάντζιου «ζευγάρωσε» τα τέρματά του και με το 2-0 πήρε σαφέστατο προβάδισμα για το «τρίποντο».

Στο 73΄ ο Κολοβός έμπαινε μόνος του προς την περιοχή κι ανατράπηκε από τον Γεωργίου. Ο διαιτητής απέβαλλε αμέσως με απευθείας κόκκινη τον παίκτη του Λεβαδειακού, ωστόσο, το αριθμητικό πλεονέκτημα δε βοήθησε τους Νεοσμυρνιώτες να πετύχουν ένα γκολ και να ξαναμπούν στο ματς. Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου πέτυχε την 4η εφετινή της νίκη, ενώ για τον Πανιώνιο ήταν η 5η ήττα.

Διαιτητής: Ι.Κάμπαξης (Εύβοιας)
Κίτρινες: Λαμπρόπουλος - Κολοβός, Κούρντι, Μενδρινός, Καλτσάς
Κόκκινες: Γεωργίου 73΄

Οι συνθέσεις:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πρζιρόβσκι, Μουλόπουλος, Λυκογιάννης, Γεωργίου, Μάγκας, Λαμπρόπουλος, Πετράτσι, Κάντζι, Ροτζέριο, Ορτέγκα (86΄ Ιωαννίδης), Μάντζιος (90΄ Βασιλείου).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκος Παντελής): Γιαννακόπουλος, Λαμπρόπουλος (63΄ Ντούνης), Αυλωνίτης, Κουλουχέρης, Κούρος, Μητρόπουλος, Καλτσάς (82΄ Μαρουκάκης), Κούρντι, Μενδρινός (71΄ Καμπάνταης), Κολοβός, Γιάννου.

Σε αναμετρήσεις για τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:Απόλλων Σμύρνης-ΟΦΗ 0-1Ατρόμητος-Βέροια 1-0Πανθρακικός-Ολυμπιακός 1-4

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

Εργοτέλης-Αστέρας Τρίπολης 0-1

Ξάνθη-Παναιτωλικός 3-1

Καλλονή-Πλατανιάς 1-0

ΠΑΟΚ-Αρης 3-1

Λεβαδειακός-Πανιώνιος 2-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 12 αγώνες)
=========================
1. Ολυμπιακός 34
2. ΠΑΟΚ 28
3. Ατρόμητος 21
4. Παναθηναϊκός 20
5. Αστέρας Τρίπολης 18
. ΑΕΛ Καλλονής 18
7. ΠΑΣ Γιάννινα 17
. Εργοτέλης 17
. Ξάνθη 17
. Παναιτωλικός 17
11. Πανιώνιος 15
12. Πανθρακικός 14
. Λεβαδειακός 14
14. ΟΦΗ 12
15. Πλατανιάς Χανίων 11
16. Απόλλων Σμύρνης 8
. Άρης 8
18. Βέροια 7
Keywords
Τυχαία Θέματα