Σούπερ Λίγκα (23η ημέρα): Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-2

22:00 4/3/2012 - Πηγή: E-Typos
Νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, καθώς ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ σε αγώνα με τον οποίον ολοκληρώθηκε η 23η ημέρα. Ο Λίνο (52΄πεν.) και ο Σαλπιγγίδης (84΄) υποχρέωσαν τους "πράσινους" στην πρώτη τους εντός έδρας
απώλεια μετά από 10 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και έδωσαν τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να βρεθεί στην κορυφή της κατάταξης με 55 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον "αιώνιο" αντίπαλο.

Τα πρώτα 40 λεπτά του αγώνα ήταν σα να μην... υπήρξαν ποτέ, καθώς δεν δημιουργήθηκε καμία αξιοσημείωτη φάση. Ωστόσο, το ματς "άναψε" προς το τέλος του ημιχρόνου, με τον Χαλκιά να αποκρούει στην κλειστή του γωνία το σουτ του Χριστοδουλόπουλο στο 42΄ και ένα λεπτό αργότερα τον Σαλπιγγίδη να χάνει απίστευτη ευκαιρία, καθώς δεν μπόρεσε να "σπρώξει" τη μπάλα στα δίχτυα από την ασίστ του Αθανασιάδη.

Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου η αλλαγή του Τοτσέ βοήθησε τα μέγιστα την επιθετική γραμμή των "πρασίνων" που απείλησαν άμεσα με τον Ζέκα στο 46΄ και τον Ισπανό στο 48΄. Όμως, δύο λεπτά αργότερα ένα σοβαρό λάθος του Σαριέγκι χάρισε απρόσμενο προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Ο Βάσκος αμυντικός μάρκαρε εντελώς ερασιτεχνικά τον Αθανασιάδη, μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να δώσει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λίνο και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Καρνέζη για να ανοίξει το σκορ. Στο 62΄ ο Χαλκιάς πραγματοποίησε εκπληκτική απόκρουση στην κεφαλιά του Τοτσέ κι αυτή ήταν η πιο μεγάλη ευκαιρία των "πράσινων" για να αλλάξουν τον ρου του παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα οι παίκτες του "Δικέφαλου" κλείστηκαν μαζικά στην άμυνά τους, με σκοπό να "χτυπήσουν" στις αντεπιθέσεις και σε μία φάση-καρμπόν με αυτή του 43ου λεπτού ο Σαλπιγγίδης αυτή τη φορά δεν αστόχησε. Έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη από μπαλιά του Λίνο στο 84΄ και μπορεί να μην πανηγύρισε το γκολ αλλά έδωσε τη χαριστική βολή στους "πράσινους".

Το πόσο στραβό ήταν το "κλήμα" σήμερα για τον Παναθηναϊκό, φάνηκε στο 92΄ όταν ο Χρισοδουλόπουλος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Γκαρσία. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση όμως ο Χαλκιάς απέκρουσε, παρότι ακόμα κι αν έμπαινε το γκολ δεν θα άλλαζε κάτι επί της ουσίας.

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Κίτρινες: Μπίαρσμιρ, Σαριέγκι, Βιτόλο, Κατσουράνης- Νιμανί, Φωτάκης, Μαλεζάς, Γκαρσία
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλντο Φερέιρα): Καρνέζης, Μαρίνος, Σαριέγκι (63΄ Καραγκούνης), Μπιάρσμιρ, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Κατσουράνης, Ζέκα (63΄ Μαυρίας), Κουίνσι, Κλέιτον (46΄ Τοτσέ), Χριστοδουλόπουλος.

ΠΑΟΚ (Λάσλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Αποστολόπουλος, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκης, Νιμανί (68΄ Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.
Keywords
Τυχαία Θέματα