Σούπερ Λίγκα (30η αγωνιστική): Παναθηναϊκός-Βέροια 3-2

21:47 21/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Με νίκη ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, καθώς επικράτησε 3-2 της Βέροιας στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής. Ο Βιτόλο στο 6΄ (πέναλτι) και στο 77΄ και ο Σο στο 32΄ πέτυχαν τα γκολ του «τριφυλλιού», ενώ για τη «βασίλισσα του βορρά» σκόραρε
ο Κόστλι, στο 57΄ με πέναλτι και στο 67΄. Και τα δύο πέναλτι συνοδεύτηκαν από αποβολές, του Γεωργιάδη για τη Βέροια και του Σπυρόπουλου από τον Παναθηναϊκό. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκαν οι Βιτόλο για τους «πράσινους» και ο Γεωργέας για τους φιλοξενούμενους.

Το ματς πήρε ευνοϊκή τροπή για τους «πράσινους» μόλις στο 5ο λεπτό, όταν ο Σισοκό έβγαλε στην αντεπίθεση ωραία μπαλιά στον Βιτόλο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Γεωργιάδη, ενώ βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Πέναλτι και αποβολή υπέδειξε ο Ζαχαριάδης και ο ίδιος ο Ισπανός εκτέλεσε ψύχραιμα και άνοιξε το σκορ στο 6΄. Παρά την αριθμητική υπεροχή, πάντως, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να επιβληθεί στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα στο 30΄ η Βέροια έχασε καλή ευκαιρία με τον Ολαϊτάν, που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και έπιασε το σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε στον Χουχούμη και απομακρύνθηκε. Δύο λεπτά αργότερα, ο Σο με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή διπλασίασε τα τέρματα του Παναθηναϊκού και ουσιαστικά «τελείωσε» το ματς. Πιο ελεύθεροι στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι έχασαν καλές ευκαιρίες με σουτ των Καζιγιάμα και Μπαρμπαρούση, τα οποία εξουδετέρωσε ο Κοτταρίδης, ενώ στο τέλος του ημιχρόνου ο Ολαϊτάν σούταρε μόλις άουτ.

Η Βέροια ξαναμπήκε στο ματς στο 57΄, όταν ο Σπυρόπουλος ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Καλτσά και ο Ζαχαριάδης υπέδειξε και πάλι πέναλτι (πεντακάθαρο) και αποβολή (συζητήσιμη). Ο Κόστλι ευστόχησε και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, αφού είχε αποκατασταθεί και η αριθμητική ισορροπία. Ο Φιγκερόα αστόχησε στο 65΄ και δύο λεπτά αργότερα, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Κόστλι σηκώθηκε αφύλακτος και με κεφαλιά από πλάγια θέση ισοφάρισε (2-2). Ο Παναθηναϊκός, όμως, είχε την απάντηση και στο 77΄ ο Βιτόλο με δυνατό σουτ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό γκολ του στην αναμέτρηση και διαμόρφωσε το 3-2. Τη νίκη των «πρασίνων» κράτησε ο Καπίνο, με σωτήρια επέμβαση σε κεφαλιά του Κόστλι στο 84΄. Στις καθυστερήσεις του ματς Βιτόλο και Γεωργέας αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα, την οποία επεδίωξαν, προκειμένου να τιμωρηθούν με μία και όχι με δύο αγωνιστικές (λόγω καρτών) ενόψει της επόμενης χρονιάς.

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Κόκκινες: Σπυρόπουλος (56΄), Βιτόλο (90΄+) - Γεωργιάδης (5΄), Γεωργέας (90΄+)

Κίτρινες: Βιτόλο - Γκιγιέρμο, Καλογέρης, Ορέστες, Γεωργέας

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Βονόρτας): Καπίνο, Σισοκό, Μπουμσόνγκ, Βιτόλο, Σπυρόπουλος, Φιγκερόα (89΄ Τοτσέ), Σο, Μπαρμπαρούσης (74΄ Ντίνας), Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Καζιγιάμα (64΄ Λαγός)

ΒΕΡΟΙΑ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Κοτταρίδης, Γκιγιέρμο (45΄ Καλτσάς), Μπάρμπας, Ορέστες, Κόστλι, Καλογέρης (90΄+ Μοκάκε), Αμαραντίδης, Γεωργέας, Ιωάννου (10΄ Μπερτέν), Γεωργιάδης, Ολαϊτάν

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΝΟΡΤΑΣ (Προπονητής Παναθηναϊκού): «Ξεκινήσαμε υποτονικά το παιχνίδι. Αυτό βέβαια μας βοήθησε στο να βγάλουμε αντεπίθεση από τα πλάγια δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε την αυτοσυγκέντρωση στην διάρκεια του παιχνιδιού. Ίσως η κούραση, ίσως είχαν λίγο άγχος. Και όταν λέω κούραση εννοώ ψυχολογική κούραση, όχι σωματική. Έχουμε πει από την αρχή ότι πρόθεση είναι να μείνω. Πρέπει όμως πρώτα να τελειώσουμε όλες τις υποχρεώσεις μας. Δεν γνωρίζω ποιο πόστο θα πάρω αλλά θέλω να μείνω. «Βλέπουμε ότι κυκλοφορούν αρκετά καλοί παίκτες οι οποίοι δεν είναι και ακριβοί πλέον. Με σωστή δουλειά μπορεί να γίνει ένα σύνολο ανταγωνιστικό. Είναι θαυμάσια περίοδος και εξαιτίας της εικόνας της ομάδας. Με κάνει ευτυχισμένο και χαρούμενο και μακάρι να υπάρξει και η Ευρώπη γιατί έμαθα ότι η Ξάνθη έφερε ισοπαλία και μάλλον πάμε σε μπαράζ αν δεν πάρει άδεια ο ΠΑΣ Γιάννινα. Αλλάζει εντελώς πλέον όλη η κατάσταση. Βέβαια αυτό ήταν γνωστό από την αρχή ότι ήταν στενά τα περιθώρια. Κάποια στιγμή εξαντλήθηκαν τελείως αλλά τώρα υπάρχουν πάλι κάποιες πιθανότητες».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ (Προπονητής Βέροιας): «Διαφορετικά επιθυμούσαμε να ολοκληρώσουμε τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις. Θέλαμε να είχαμε μια καλή παρουσία και ταυτόχρονα βαθμολογικά οφέλη. Πετύχαμε μόνο το πρώτο γιατί ενώ παίζαμε με 10 παίκτες για 50 λεπτά και ενώ ήμασταν πίσω στο σκορ καταφέραμε να ισοφαρίσουμε και μετά το 3-2 να δημιουργήσουμε και πάλι καταστάσεις για την ισοφάριση. Εκτιμώ ότι ήταν μια δύσκολη σεζόν. Το σημαντικό για μας είναι ότι στα αποδυτήρια και στο διοικητικό κομμάτι υπάρχουν στελέχη ικανά τα οποία μας βοήθησαν να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας. Όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο επιθυμούν ο Παναθηναϊκός και οι άλλες ομάδες που δεν είχαν καλές επιδόσεις φέτος να αναγεννηθούν για να δημιουργήσουμε ένα πιο ποιοτικό πρωτάθλημα. Και εγώ επιθυμώ αυτό γιατί είμαι ένας άνθρωπος επαγγελματίας στο χώρο. Θα είναι για το καλό του ποδοσφαίρου μας να είναι καλύτερη η νέα σεζόν για τον Παναθηναϊκό και τις άλλες ομάδες».
Keywords
Τυχαία Θέματα