Σούπερ Λίγκα (4η αγωνιστική): Αρης-Λεβαδειακός 1-1

18:48 15/9/2013 - Πηγή: E-Typos
Ούτε αυτή την αγωνιστική κατάφερε να νικήσει ο Άρης. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης -μετά από τρεις ήττες και την αντικατάσταση του Γιάννη Χατζηνικολάου από τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς- παρουσιάστηκε βελτιωμένη, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει, στην έδρα της, τον Λεβαδειακό (1-1). Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη, μολονότι η ομάδα της Βοιωτίας αγωνίστηκε από το 74' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Εμμάνουελ Κονέ. Ο Λεβαδειακός
προηγήθηκε στο 53' με τον Καπό, για να ισοφαρίσει ο Αρης στο 58ο λεπτό με τον Ουντότζι.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Αρης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπορούσε να βρει τους διαδρόμους στην άμυνα του Λεβαδειακού για να απειλήσει την εστία του Στρατηλάτη. Η ομάδα του Ζόραν Μιλίνκοβιτς είχε μια «φλύαρη» υπεροχή, με τους Βοιωτούς να έχουν παραταχθεί με αμυντικογενή τακτική. Η ομάδα του Λεμονή ενισχυμένη στο κέντρο και στην άμυνα, προσπαθούσε πρωτίστως να καταστρέψει τη λειτουργία του Άρη (με ασφυκτική πίεση όταν έπαιρνε την μπάλα ο Τάτος) και μετά να απειλήσει με ξαφνικές αντεπιθέσεις.

Σε μια μόνο στιγμή απειλήθηκε η άμυνα των φιλοξενούμενων λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Συγκεκριμένα στο 43ο λεπτό ήταν καλύτερη στιγμή για τον Άρη. Ο Ουντότζι μπήκε στην περιοχή έπειτα από πάσα του Σταυρόπουλου, όμως ο Στρατηλάτης έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ που επιχείρησε.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες μπήκαν πιο δυνατά στο ματς. Ο Αρης άρχισε να πιέζει αμέσως την άμυνα του Λεβαδειακού, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πρώτοι βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 53' ο Ολιβιέ Καπό, που μπήκε ως αλλαγή στο Β' ημίχρονο, δικαίωσε το Τάκη Λεμονή, καθώς μετά από κεφαλιά του Σανγκινέτι, νίκησε τους αμυντικούς και με κοντινό πλασέ νίκησε τον Διούδη, «παγώνοντας» τις κερκίδες.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να συνέλθουν από τη «ψυχρολουσία» και μετά από πέντε λεπτά κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Συγκεκριμένα στο 58' ο Ουντότζι μπήκε στην περιοχή από πλάγια θέση και με ωραίο σουτ νίκησε τον Στρατηλάτη. Το γκολ αυτό ενίσχυσε τη ψυχολογία των γηπεδούχων, που στη συνέχεια ανέβασαν την απόδοση και πίεσαν ασφυκτικά την περιοχή του Λεβαδειακού. Η πίεση αυτή εντάθηκε μετά από το 74' λεπτό, όταν ο διαιτητής απέβαλε τον Κονέ, λόγω της αψιμαχίας του με τον Τάτο. Στο 88' ο Σταυρόπουλος έχασε μοναδική ευκαιρία, καθώς βρέθηκε μόνος προ της άδειας εστίας, μετά από άστοχη έξοδο του Στρατηλάτη, αλλά αιφνιδιάστηκε και έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
Ο διαιτητής, Ηλίας Σπάθας (Πειραιά) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Ιωαννίδη, Μανόλο, Ελσνερ, Τσουμάνη, Τριανταφυλλάκο, Μάντζιο και Σταυρόπουλο.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Σταυρόπουλος, Κύργιας, Πουλίδο, Ψυχογιός, Τσουμάνης, Παπαδόπουλος (70' Οικονομόπουλος), Τάτος, Έλσνερ, Τριανταφυλλάκος (78' Μανιάς), Ουντότζι.

Λεβαδειακός (Τάκης Λεμονής): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Σανγκινέτι, Μαρτίνεθ, Λυκογιάννης, Μαχαίρας, Ιωαννίδης (46' Καπό), Κονέ, Ορτέγκα (62' Μπούστος), Μάρτινς (78' Πετράτζι), Μάντζιος.
Keywords
Τυχαία Θέματα