Σούπερ Λίγκα (Μπαράζ για 6η θέση): Παναθηναϊκός-Ξάνθη 3-0

22:22 9/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Την 6η θέση στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας κατάκτησε ο Παναθηναϊκός κι ελπίζει, πλέον, ότι κάποια από τις ομάδες που θα συμμετέχουν στα πλέι οφ δεν θα αδειοδοτηθεί και θα πάρει την θέση της (στα χαρτιά) στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Με δύο γκολ του Ζέκα (27΄, 61΄) κι ένα του Φιγκερόα (76΄)οι «πράσινοι» επικράτησαν 3-0 της Ξάνθης στο μπαράζ της Νέας Σμύρνης, με την ακριτική ομάδα να παίζει με 10 παίκτες από το 40΄ λόγω της αποβολής
του Ντιέ.

Η Ξάνθη ξεκίνησε καλύτερα το ματς, αλλά μετά το 25΄ ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του και στο τελευταίο 20λεπτο θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» το παιχνίδι.
Χωρίς φάση κύλησε το ματς μέχρι το 27ο λεπτό, όταν μετά από εξαιρετικό συνδυασμό, Ζέκα-Μπαρμπαρούση, ο Πορτογάλος με πλασέ άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους». Στο 32΄ ο Μπαρμπαρούσης σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν, ενώ 8 λεπτά μετά οι «ακρίτες» έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ντιέ (κλώτσησε με δύναμη τη μπάλα στον πεσμένο στο έδαφος, Ζέκα). Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους ο Παναθηναϊκός έφτασε και πάλι κοντά στο δεύτερο γκολ, αλλά ο τερματοφύλακας της Ξάνθης απέκρουσε τη βολίδα του Σο.

Η Ξάνθη, παρά το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο «άγγιξε» την ισοφάριση στο 58΄, με το Μαρσελίνιο να περνάει και τον Καρνέζη από πλάγια ωστόσο ο Τριανταφυλλόπουλος κατάφερε να διώξει πάνω στη γραμμή το πλασέ του Βραζιλιάνου μέσου. Τρία λεπτά μετά, ο Ζέκα έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή η μπάλα βρήκε στο πόδι αμυντικού της Ξάνθης και κατέληξε στα δίχτυα (2-0).

Το γκολ της βραδιάς πέτυχε στο 76΄ ο Λουτσιάνο Φιγκερόα με δυνατό βολέ έξω από την περιοχή κι αφού η μπάλα βρήκε πρώτα το δοκάρι (3-0).

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)

Κίτρινες: Σεϊταρίδης

Κόκκινες: Ντιέ (40΄)

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Βονόρτας): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρίνος, Σο, Λαγός, Ντίνας (72΄ Εσπάρθα), Ζέκα (83΄ Καζιγιάμα), Μπαρμπαρούσης, Φιγκερόα (80΄ Φορναρόλι).

ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Κομεσίδης, Παϊτο, Γούτας, Βάλλας, Ντιέ, Φλίσκας, Μάνταλος (70΄ Ονουάτσι), Μαρέν (46΄ Ντάνι), Μαρσελίνιο, Σολτάνι (64΄ Σμιθ).
Keywords
Τυχαία Θέματα