Σούπερ Λίγκα (πλέι οφ, 4η αγωνιστική): ΠΑΟΚ-Αστ. Τρίπολης 1-0

20:31 26/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Δεύτερη νίκη μέσα σε τέσσερις ημέρες σημείωσε ο ΠΑΟΚ επί του Αστέρα Τρίπολης, του οποίου επιβλήθηκε στην Τούμπα 1-0 με γκολ του Ολίσε στο 57ο λεπτό, σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Με τη νίκη του ο «Δικέφαλος» πέρασε στην πρώτη θέση της κατάταξης με 10 βαθμούς, ενώ το αρκαδικό συγκρότημα έμεινε στους 5 και, πλέον, διατηρεί μόνο μαθηματικές ελπίδες για την
πρώτη θέση. Ο ΠΑΟΚ τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κάτσε στο 88΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο αγώνας ξεκίνησε με δύο ευκαιρίες, μία για κάθε ομάδα. Στο 4ο λεπτό η κεφαλιά του Αθανασιάδη στη σέντρα του Ρομπέρ πέρασε άουτ και στην επίθεση που ακολούθησε ο Κάφα πλάσαρε, ο Γλύκος απέκρουσε και στην επαναφορά ο Αργεντινός σούταρε άουτ. Ο γρήγορος ρυθμός των πρώτων λεπτών δεν είχε όμως συνέχεια, με αποτέλεσμα η ποιότητα να είναι μέτρια στο υπόλοιπο του ημιχρόνου και οι μοναδικές καλές στιγμές στο διάστημα που ακολούθησε να καταγραφούν στο 22ο και το 43ο λεπτό, με τον Ντε Μπλάσις να εκτελεί απευθείας φάουλ (ελάχιστα άουτ) και τον Περόνε να αστοχεί σε ψηλοκρεμαστό σουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν με επιθετικότερο πνεύμα, προκειμένου να μην μπουν σε περιπέτειες. Έτσι, στο 54΄ ο αμαρκάριστος Βούκιτς σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φούλοπ, αλλά τρία λεπτά αργότερα ο Ολίσε δεν λάθεψε: ο Ρομπέρ σέντραρε, ο Σανκαρέ απέτυχε να απομακρύνει μακρύτερα από το σημείο του πέναλτι και ο Ολίσε με εν κινήσει βολέ ξετίναξε τα δίχτυα του Ούγγρου τερματοφύλακα.

Ο αγώνας απέκτησε αίφνης μεγάλο σασπένς, αφού ο Αστέρας αποφάσισε να επιτεθεί, καθώς το αποτέλεσμα ήταν καταδικαστικό. Έτσι, στο 70΄ ο Περόνε έφυγε από την άμυνα του ΠΑΟΚ, αλλά τον «πρόδωσε» η ταχύτητά του, καθώς τον πρόλαβε ο Κουμάλο απέναντι στον Γλύκο, ενώ στο 83΄ ο Φούλοπ απέκρουσε το σουτ του Ολίσε στην τελευταία μεγάλη ευκαιρία του αγώνα.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

Κόκκινη: 88΄ Κάτσε (2η κίτρινη)
Κίτρινες: Κάτσε, Ολίσε, Κατσουράνης, Λάζαρ - Κοντοές

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Αποστολόπουλος, Βούκιτς (56΄ Γεωργιάδης), Ρομπέρ, Λίνο (80΄ Σταφυλίδης), Λάζαρ (87΄ Λόρενς), Κάτσε, Κατσουράνης, Κουμάλο, Αθανασιάδης, Ολίσε.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Ουσέρο, Περόνε, Κάφα (55΄ Ράγιος), Τσαμπούρης, Αλβάρες (70΄ Καλαντζής), Σανκαρέ, Ναβάρο, Κουρμπέλης, Ντε Μπλάσις, Κοντοές (32΄ Γιαλούσης).

Γιώργος Γεωργιάδης: «Το παιχνίδι κρίθηκε στην αποφασιστικότητα των παικτών μας. Είναι πολύ δύσκολο αυτή τη περίοδο να παίζεις ανά τρεις μέρες. Δεν παίξαμε το ποδόσφαιρο που παίξαμε στη Τρίπολη και ο Αστέρας είναι σκληρή ομάδα. Ήρθε μία αγχωτική νίκη, τα καταφέραμε. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίζει καλό ποδόσφαιρο, αλλά όταν δεν μπορεί να κάνει νίκες. Ο κόσμος ήταν θετικός απέναντι με την ομάδα. Πολλά σφυρίγματα δεν τα κατάλαβα. Ο Κάκος είναι καλός διαιτητής αλλά επειδή λένε πολλά εγώ θα πω πως το φάουλ στο Περιστέρι δεν ήταν φάουλ, όπως και το φάουλ που έφερε την αποβολή του Σίλντεφελντ στη Τρίπολη. Ζήτησα αν γίνεται να γίνουν τα παιχνίδια 20:30 από τη Λίγκα, αυτοί μου είπαν πως θα το παλέψουν να γίνουν τα δύο τουλάχιστον και τελικά τα έβαλαν στις 18:15. Ο Βούκιτς πονούσε από το 25΄ ήταν πολύ δύσκολο να αγωνιστεί, αυτός προσπάθησε αλλά δεν γινόταν να τον κρατήσω άλλο. Ο Βούκιτς είναι προσωπικότητα, τέτοιους θέλουμε στον ΠΑΟΚ. Στο τέλος το συζητήσαμε, δεν μπορεί να φεύγει από τον πάγκο. Θα τιμωρηθεί όπως ο Σίλντεφελντ και ο Ιτάνζ. Μακάρι να είναι έτοιμος την Τετάρτη για να τον χρειαστούμε. Ο Ολίσε νομίζω πως μπορεί να παίξει όλες τις θέσεις της επίθεσης, ο ίδιος μου έχει πει πως μπορεί και φορ. Ελπίζω να είναι καλός και την Τετάρτη. Μπορούμε να δούμε στοιχεία στον ίδιο, πλην του ταλέντου προσπαθεί και στην άμυνα. Δε θέλω να ασχοληθώ με αυτό τώρα, έχουμε χρόνο ακόμη. Κάναμε πολλά λάθη ως οργανισμός και χάσαμε από τα Γιάννενα παρότι δεν ήμασταν χειρότεροι. Εκεί έγιναν χειρότερα τα πράγματα, αλλά ήρθαν δύο νίκες και ισορροπήσαμε την κατάσταση. Είμαστε πρώτοι, ο ΠΑΣ ακολουθεί, αν χρειαστούμε δύο νίκες θα τις πάρουμε».

Σάκης Τσιώλης: «Ακόμη ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Το ματς είχε αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Θέλαμε να βγάλουμε από επάνω μας το ματς. Στο πρώτο μέρος βγάλαμε παίκτη παραπάνω σε αρκετές φάσεις για να πάρουμε το προβάδισμα, ενώ είχαμε και καλό πρέσινγκ. Δημιουργούσαμε πίεση στον ΠΑΟΚ και φτάναμε στην περιοχή του. Δεν σκοράραμε. Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχε η ίδια ένταση, όμως δεχθήκαμε ένα φτηνό γκολ. Αντί να βγάλουμε τη μπάλα κόρνερ στη συγκεκριμένη φάση έγινε το γύρισμα και δεχθήκαμε το γκολ. Στη συνέχεια είχαμε πιο επιθετικό παιχνίδι, αλλά δεν ήμασταν ήρεμοι, ενώ περιμέναμε περισσότερα από τον Ράγιος. Είχαμε τη μεγάλη ευκαιρία του Περόνε, που δεν πρόλαβε. Αν έμπαινε γκολ ίσως τα τελευταία λεπτά να ήταν διαφορετικά. Πιέσαμε έναν μεγάλο αντίπαλο και φέραμε τα πράγματα. Ο ΠΑΟΚ ήταν σαφώς καλύτερος στον αγώνα που έγινε στην Τρίπολη. Σήμερα θα πω συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη νίκη και το μεγάλο βήμα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Εμείς πλέον θέλουμε τη δεύτερη θέση στα πλέι οφ. Δυστυχώς ο τελικός μας έβγαλε έξω από τη συγκέντρωση των πλέι οφ και μας πικραίνει γιατί αυτό που θα μείνει θα είναι η τελική κατάταξη. Κανείς δεν θα θυμάται τι έγινε στον τελικό και στα πλέι οφ. Είναι καταστροφικό όπως έγιναν τα πλέι οφ. Κανονικά θα έπρεπε να γίνουν αμέσως μετά το πρωτάθλημα. Αφού τα κάνουν θα πρέπει να τα κάνουν γρήγορα. Υπήρξαν ομάδες που προετοιμάστηκαν, ενώ άλλες ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ που είχε τα προβλήματά του και εμείς που είχαμε την κούραση από τον τελικό, μπήκαμε διαφορετικά. Δεν είναι μόνο η σωματική κούραση, αλλά και η ψυχολογική για εμάς έτσι όπως βιάστηκε η ομάδα μας στον τελικό».
Keywords
Τυχαία Θέματα