Σούπερ Λίγκα (Πλέι οφ, 1η αγωνιστική): Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 2-1

21:47 15/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Τεράστια ανατροπή για τον Ατρόμητο στο δεύτερο ματς της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Το γκολ-οφσάιντ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 60΄ δεν πτόησε τους «κυανόλευκους», που ισοφάρισαν στο 72΄ με τον Ιγκλέσιας και στο 90΄ με το απευθείας φάουλ του Σουμπίνιο έφεραν τα πάνω κάτω και πανηγύρισαν τη μεγάλη νίκη, που τους βάζει στο παιχνίδι της εξόδου στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος και θα μπορούσε
να είχε προηγηθεί στο 13΄ με την κλασική ευκαιρία που έχασε, όταν ο Σίλντενφελντ έδιωξε πάνω στη γραμμή το εξ επαφής σουτ του Κούτσι. Οι γηπεδούχοι έβγαιναν πιο εύκολα στην επίθεση και προσπαθούσαν από τα πλάγια να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα του «δικεφάλου του Βορρά». Στο 41΄ έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ, όταν ο Σουμπίνιο σούταρε με δύναμη από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο διάστημα αυτό ο ΠΑΟΚ δεν φάνηκε. Ο Σαλπιγγίδης προσπαθούσε από πλάγια να βγάλει κάποια σέντρα, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος του χωρίς στηρίγματα και μοιραία η ομάδα του δεν απείλησε ούτε μία φορά το τέρμα του Ράντμαν.

Ο Ατρόμητος δεν βγήκε στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο και ο ΠΑΟΚ που ανέβηκε αισθητά κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Το γκολ φαινόταν ότι ήταν θένα χρόνου για τους Θεσσαλονικείς και ήρθε στο 60ο λεπτό. Η σέντρα ακριβείας του Λίνο βρήκε το Δημήτρη Σαλπιγγίδη, που ήταν ένα μέτρο οφσάιντ χωρίς να το αντιληφθεί ο βοηθός του Κάκου, κι ο διεθνής άσσος με ωραίο γυριστό σουτ πέτυχε το 1-0. Ο Δημούτσος στο 69΄ από το ύψος του πέναλτι έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, ωστόσο, στο 72΄ από φάουλ του Πίτου Γκαρσία ο Ιγκλέσιας με γυριστή κεφαλιά έδωσε ελπίδες στους «κυανόλευκους» (1-1).

Τον τελευταίο λόγο στο παιχνίδι είχε ο Σουμπίνιο. Το φάουλ που εκτέλεσε ο Βραζιλιάνος στο 90΄ αιφνιδίασε τον Ιτάνζ και με τον τρόπο αυτό η ομάδα του Γιώργου Παράσχου πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή (2-1).

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

Κίτρινες: Ταυλαρίδης - Λάζαρ, Γεωργιάδης, Καμαρά

Οι συνθέσεις:
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Ράντμαν, Σκόνδρας, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης, Μπρίτο, Ιγκλέσιας (76΄ Μπάλλας), Σουμπίνιο, Δημούτσος, Ουντότζι (55΄ Πίτου Γκαρσία), Κούτσι (86΄ Ναπολεόνι)

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Λίνο, Έτο, Σίλντενφελντ, Κουμάλο, Λίνο (78΄ Σταφυλλίδης), Φωτάκης, Κατσουράνης, Λόρενς (60΄ Λάζαρ), Καμαρά (85΄ Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

Η βαθμολογία
ΠΑΟΚ 4

ΠΑΣ Γιάννινα 3

Ατρόμητος 3

Αστέρας Τρ. 2
Keywords
Τυχαία Θέματα