Σούπερ Λίγκα (πλέι οφ, 2η αγωνιστική): ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

20:24 19/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε τη μεγάλη έκπληξη νικώντας τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα 1-0 με γκολ του Λίλα στο 88ο λεπτό, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας και τέθηκε επικεφαλής της κατάταξης με έξι βαθμούς, με δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς την πρωτοβουλία και προσπάθησαν να παίξουν γρήγορα, όμως η πολύ καλά οργανωμένη
ομάδα της Ηπείρου δεν άφηνε χώρους ακάλυπτους και δεν επέτρεπε να δημιουργηθούν κίνδυνοι για την εστία του Φεγκρούς.

Ως εκ τούτου, η μοναδική αξιόλογη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο καταγράφηκε μόλις στο 40ο λεπτό. Στο σημείο εκείνο ο Λάζαρ βρήκε τον Καμαρά, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα του ΠΑΣ αλλά ο Μπέριος πρόλαβε να κοντράρει την προσπάθειά του.

Έχοντας ήδη χάσει 45 λεπτά, ο «Δικέφαλος» ενέτεινε την προσπάθειά του στην επανάληψη για να φτάσει στο γκολ που θα έδιωχνε το άγχος. Ο ΠΑΟΚ πίεσε και στο 57΄ ο Έτο είχε ένα αξιόλογο σουτ, που πέρασε άουτ, από πλάγια και δεξιά θέση, ενώ στο 60΄ ο Φεγκρούς απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Κάτσε.

Στο 73΄ ο Βούκιτς εκτινάχθηκε εντυπωσιακά στην αριστερή γωνία του προκειμένου να διώξει το απευθείας φάουλ του Βούκιτς, ο οποίος αστόχησε πέντε λεπτά αργότερα σε σουτ από αριστερά. Η κορυφαία ευκαιρία των γηπεδούχων για να αλλάξουν τη ροή του αγώνα σημειώθηκε στο 83΄: ο Αθανασιάδης έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, για να σουτάρει στην επαναφορά της ο Ολίσε και τον Μπέριο να διώχνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Τελικώς το γκολ ήρθε αλλά από την αντίπαλη πλευρά, καθώς στο 88ο λεπτό ο νεοεισελθών Ντε Βινσέντι εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο αφύλακτος Λίλα «εκτέλεσε» από κοντά τον Γλύκο, για να κρατήσει τη νίκη ο Φεγκρούς όταν απέκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του Βούκιτς στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Διαιτητής: Μ. Λαμπρόπουλος

Κίτρινες: Κάτσε - Ρουμπουλάκου, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Μπέριος, Ντε Βινσέντι

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σίλντενφελντ, Σαλπιγγίδης (56΄ Ολίσε), Λίνο, Λόρενς (46΄ Βούκιτς), Λάζαρ (68΄ Αποστολόπουλος), Κάτσε, Κατσουράνης, Αθανασιάδης, Έτο, Καμαρά

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Ντάσιος, Λίλα, Οικονόμου, Βίλα, Γιάκος (74΄ Νάκος), Ρουμπουλάκου, Τσουκαλάς (62΄ Κοροβέσης), Νικλητσιώτης (86΄ Ντε Βινσέντι), Κολοβέτσιος, Μπέριος

Γιώργος Γεωργιάδης (προπονητής ΠΑΟΚ): «Αισθάνομαι ότι η ομάδα παίζει απέναντι στον εαυτό της. Υπάρχει τρομερή πίεση στους παίκτες κι όπως φαίνεται μέχρι τώρα δεν μπορούν να το διαχειριστούν σωστά. Θα πω, όμως, ότι οι περισσότεροι προσπάθησαν αρκετά σήμερα. Σαφέστατα είναι ένα άσχημο αποτέλεσμα, αλλά υπάρχει και συνέχεια. Είδα σε αρκετές φάσεις, ακόμα κι από έμπειρους παίκτες, ότι δεν υπάρχει καθαρό μυαλό. Τα πλέι οφ είναι ανοιχτά, ας δούμε πως θα πάει μέχρι το τέλος και τι μπορεί να καταφέρουμε. Το τι ποδόσφαιρο έχει παίξει η ομάδα, το έχουμε δει όλοι και το ξέρουμε. Πρέπει να κοιτάξουμε το τώρα. Ας ελπίσουμε ότι οι παίκτες θα απευθερωθούν και θα δείξουν τις δυνατότητές τους».

Γιάννης Χριστόπουλος (προπονητής ΠΑΣ Γιάννινα): «Δώσαμε σε τρεις παίκτες την ευκαιρία να ντεμπουτάρουν σε ένα τέτοιο ματς και είναι πάρα πολύ δύσκολο να πάρεις νίκη στην Τούμπα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια και την ενέργεια που έβγαλαν οι παίκτες μου στο γήπεδο, αν και σταθήκαμε τυχεροί. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό, για παράδειγμα, για τον 20άχρονο Νάκο να ξεκινάει την καριέρα του με μια πολύ μεγάλη νίκη μέσα στην Τούμπα. Δεν κάναμε κάτι σπουδαίο γιατί ακολουθούν δύσκολα ματς. Πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί, συγκεντρωμένοι και να βγάλουμε ξανά τον καλύτερό μας εαυτό στο γήπεδο».
Keywords
Τυχαία Θέματα