Στρ. Περπέρογλου: Να βελτιώσουμε την επίθεση μας με Εφές

16:28 11/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Κάθε φορά που ο Στράτος Περπέρογλου μπήκε στο παρκέ του ΣΕΦ χθες, στον πρώτο αγώνα του Ολυμπιακού με την Αναντολού Εφές, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν ρυθμό και προηγήθηκαν της τουρκικής ομάδας. Στα 16΄ που αγωνίστηκε, ο διεθνής φόργουορντ της ομάδας του Πειραιά μοίρασε 2 ασίστ, εκτός από τους 5 πόντους, τα 2 ριμπάουντ και το 1 κόψιμο, εκ των οποίων
τη μία -μετά από αμυντικό ριμπάουντ στο τελευταίο λεπτό- ο Παπανικολάου μετέτρεψε σε εντυπωσιακό κάρφωμα «γράφοντας» το 65-58. Ο Περπέρογλου δήλωσε πως η νίκη με μικρή διαφορά (67-62) μπορεί να λειτουργήσει θετικά για την ομάδα του, ενόψει του αυριανού δεύτερου προημιτελικού.

«Στα πλέι οφ κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και οι δυσκολίες αναμενόμενες. Ειδικά οι ομάδες που παίζουν στην έδρα τους έχουν ένα επιπλέον άγχος, λόγω του πλεονεκτήματος. Έτσι όπως είναι το σύστημα διεξαγωγής των προημιτελικών, αν κάνεις λάθος σε ένα από τα δύο πρώτα παιχνίδια, «γκρεμίζεις» αυτόματα ό,τι με κόπο «έχτισες» όλη τη σεζόν. Το θετικό είναι ότι καταφέραμε αυτό που θέλαμε. Πήραμε τη νίκη και κάναμε το 1-0. Ίσως είναι καλύτερο που ήρθε με μικρή διαφορά, γιατί μας κρατά απόλυτα συγκεντρωμένους στο επόμενο παιχνίδι. Θα είναι εξίσου δύσκολο και εμείς έχουμε μοναδικό στόχο τη νίκη» εξήγησε μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΣΠΟΡ FM".

Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στη σειρά με τους Τούρκους. Αποφορτίζει αυτό το πρώτο βήμα σε κάποιο βαθμό τους παίκτες του Ολυμπιακού από το άγχος; «Πάντα το πρώτο παιχνίδι είναι σημαντικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και τα άλλα δεν έχουν εξίσου σπουδαία σημασία. Απλά ο γηπεδούχος έχει πάντα περισσότερο άγχος. Βοηθάει πολύ το να κάνεις το 1-0 στη ψυχολογία, φεύγει ένα... βάρος και είναι πολύ πιο βατό να νικήσεις και στο δεύτερο αγώνα που ακολουθεί άμεσα» απάντησε ο Καβαλιώτης φόργουορντ.

Σε ποιούς τομείς θα πρέπει να βελτιωθεί ο Ολυμπιακός ενόψει του αυριανού αγώνα; «Νομίζω ότι αμυντικά πήγαμε αρκετά καλά. Δεχθήκαμε 62 πόντους, που θα μπορούσε να ήταν και λιγότεροι, αν δεν δεχόμασταν κάποια καλάθια από απροσεξία στις περιστροφές. Στην επίθεση κάπως "εγκλωβιστήκαμε" και εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε περισσότερο. Πρέπει να βρούμε τρόπο να εκμεταλλευτούμε καλύτερα τους κενούς χώρους που μας αφήνει η άμυνα ζώνης της Εφές, για να σκοράρουμε περισσότερο και με διαφορετικούς τρόπους» υπογράμμισε.

Τί διαφορετικό περιμένει ο Περπέρογλου από την Εφές αύριο; «Σίγουρα και αυτοί θα δουν τι έκαναν λάθος στο πρώτο παιχνίδι και θα προσπαθήσουν να μην το επαναλάβουν. Είναι μία ομάδα που αξίζει να είναι στο φάιναλ φορ, όπως και όλες οι ομάδες των προημιτελικών. Εμείς θα πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας απόδοση, ούτως ώστε να προστατέψουμε την έδρα μας. Αν γίνει αυτό, θα πάμε στην Τουρκία για μία ακόμα νίκη, που θα τελειώσει υπέρ μας τη σειρά».
Keywords
Τυχαία Θέματα