Συγχώνευση Εθνικής Τράπεζας - Eurobank: Ναι μεν, αλλά... από τους τροϊκανούς

19:00 5/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Η Τρόικα θέλει να πειστεί για τις συνέργιες που θα προκύψουν από την συγχώνευση της Εθνική Τράπεζας και της Eurobank, επισήμανε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, αναφερόμενο στο θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τις εντάσεις που εμφανίζεται να προβάλει η Τρόικα.
«Δεν μπορούν να θέσουν βέτο στην σχετική
διαδικασία αλλά είναι αυτοί που βάζουν τα χρήματα. Είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση», πρόσθεσε το ανώτατο στέλεχος.

Νωρίτερα η Εθνική Τράπεζα σε συνάντηση που είχε με τεχνικό κλιμάκιο της Τρόικας παρουσίασε αναλυτικά το σχέδιο συγχώνευσης Εθνικής και Eurobank, δίνοντας έμφαση στις μεγάλες συνέργειες που θα εξοικονομηθούν σε ετήσια βάση.

Γα το ίδιο θέμα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί, δήλωσε σήμερα ότι από πλευράς τρόικας δεν έχει τεθεί κάποιου είδος "βέτο" στη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank.

Σημείωσε ωστόσο ότι η συγχώνευση θα πρέπει να γίνει κατά τρόπο συμβατό προς την κοινοτική νομοθεσία, αλλά και κατά τρόπο που δεν θα επιβαρύνει το έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδας.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι επί του θέματος αυτού ο ρόλος της τρόικας είναι να διαπιστώνει αν η Ελλάδα είναι εντάξει ως προς τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης.
Keywords
Τυχαία Θέματα