Συναντήσεις με την τρόικα, του πρωθυπουργού και του υπουργού των Οικονομικών

11:41 1/10/2012 - Πηγή: E-Typos
Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα προκειμένου να κλείσει το πακέτο των νέων μέτρων.

Στις 14.00 ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα συναντηθεί με τους επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι στις 18.00 θα γίνουν δεκτοί από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Επίσης,
ο κ. Σαμαράς έχει σήμερα συναντήσεις με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για τη Διεύρυνση και την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας, Στέφαν Φίλε.

Σημειώνεται πως χθές ο πρωθυπουργός είχε συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, με υπουργούς, στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες, με στόχο την επιτάχυνση του έργου των μεταρρυθμίσεων.

Τέλος, στη δημοσιότητα αναμένεται να δοθεί σήμερα απο το υπουργείο Οικονομικών, πιθανότατα το απόγευμα, το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2013.

Το προσχέδιο, το οποίο θα ενσωματώνει τις εκτιμήσεις για την περιστολή των δαπανών και την αύξηση των εσόδων από το πακέτο μέτρων 13,5 δισ. ευρώ που συζητά η κυβέρνηση με την τρόικα, θα προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,1% του ΑΕΠ ( αφού αφαιρεθούν οι δαπάνες καταβολής τόκων). Εφέτος ο προϋπολογισμός εκτιμάται οτι θα παρουσιάσει πρωτογενές έλλειμμα 1,5% του ΑΕΠ.

Το 2013 η ελληνική οικονομία θα εξακολουθήσει να κινείται στους ρυθμούς της ύφεσης, καθώς προβλέπεται πτώση του ΑΕΠ κατά 4% συγκριτικά με εφέτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα