Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με εργαζόμενους και άνεργους στο Λαύριο

19:51 1/5/2012 - Πηγή: E-Typos
Η εισήγηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαρά κατά την διάρκεια συζήτησης με εργαζόμενους και άνεργους στο Λαύριο:

"Φίλες και φίλοι,
Τιμούμε σήμερα την Εργατική πρωτομαγιά. Την προσφορά της Εργασίας, στη σύγχρονη κοινωνία. Την αξία της Εργασίας
και τις αρετές της εργατικότητας και την παραγωγικότητας. Το δικαίωμα στην Εργασία. Και τα τιμούμε σε μια στιγμή, που εδώ, στην Ελλάδα πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες βρίσκονται στην ανεργία. Και οι περισσότεροι είναι πια μακροχρόνια άνεργοι… Κι έχουν χάσει την ελπίδα ότι θα βρουν σύντομα εργασία. Ενώ πολύ περισσότεροι έχουν εργασία, αλλά φοβούνται ότι θα τη χάσουν κι εκείνοι. Προτεραιότητά μας, απόλυτη, είναι να σταματήσουμε, να ανακόψουμε τον εφιάλτη της ανεργίας. Αν το πετύχουμε αυτό, όλα τα άλλα θα διορθωθούν. Αν δεν το επιτύχουμε αυτό, όλα τα άλλα που λέμε δεν έχουν και πολύ νόημα. Πώς θα το πετύχουμε; Είναι εφικτό; Μπορούμε να το πετύχουμε. Και είναι απόλυτα εφικτό. Και γι’ αυτό έχουμε συγκεντρώσει όλο το μήνυμά μας σε μια λέξη: Ανάπτυξη! Σε πρώτη φάση Ανάκαμψη, να πάψει να πέφτει η Οικονομία, να πάψει να ανεβαίνει η Ανεργία. Κι ύστερα Ανάπτυξη, που να αντέχει στο χρόνο και να επιταχύνεται με το πέρασμα του χρόνου... Για να βγούμε οριστικά, και από την κρίση, και από τον υπερδανεισμό και από το Μνημόνιο. Απευθύνομαι σε όλους εκείνους τους μικρομεσαίους, που έχασαν τις δουλειές τους, που έβαλαν λουκέτο, που έδιωξαν τους εργαζόμενους και τώρα είναι κι οι ίδιοι άνεργοι. Θα τους στηρίξουμε να ξανά-στήσουν τις δουλειές τους. Να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης. Να ξανά-στηθούν στα πόδια τους. Απευθύνομαι στους νοικοκύρηδες που βρίσκονται σε απόγνωση. Θα ξαναγίνουν νοικοκύρηδες! Απευθύνομαι στη Μεσαία τάξη που γονάτισε. Θα ξανασηκωθεί όρθια… Δεν μπορείς να καταπολεμήσεις την ανεργία, αν δεν ορθοποδήσει η Μεσαία τάξη. Αυτή δημιουργεί τις περισσότερες θέσεις απασχόλησης. Σήμερα θα σας δείξω με ένα παράδειγμα πώς και γιατί, αν κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε σωστά, η Ανάκαμψη είναι εφικτή και η πλήρης Ανάπτυξη είναι κοντά:
Να θυμάστε ότι για κάθε 1% που ανεβαίνει το ΑΕΠ αυτό ισοδυναμεί με 45-50 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Και με 1 δισεκατομμύριο μικρότερο έλλειμμα. -- Αν χρησιμοποιήσουμε τα δύο επόμενα χρόνια τα μισά περίπου (7 δισ.) από τα διαθέσιμα κεφάλαια του ΕΣΠΑ (χωρίς τίποτε άλλο απ’ ό,τι προβλέπει το πρόγραμμά μας για Ανάκαμψη - συμβάσεις παραχώρησης υποδομών, ξεμπλοκάρισμα αυτοχρηματοδοτούμενων μέσω Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κλπ.) αυτό σημαίνει ότι θα δημιουργηθεί πρόσθετο ΑΕΠ της τάξης των 15 δισεκατομμυρίων τουλάχιστον. Αυτό ισοδυναμεί με 7 μονάδες ΑΕΠ. Δηλαδή θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας ή θα διασωθούν θέσεις που κινδυνεύουν, πάνω από 300 χιλιάδες! -- Αν ταυτόχρονα υπάρξουν και μέτρα ρευστότητας, αυτό θα είναι μόνιμο, όχι μια μόνο στιγμή. Και θα έχει διάρκεια, θα οδηγήσει σε Ανάπτυξη. Χρειαζόμαστε, λοιπόν, και κάτι ακόμα για να πάρει μπρος η Οικονομία. Δεν αρκεί να πέσουν χρήματα από ΕΣΠΑ: Πρέπει να υπάρξει και η απαραίτητη ρευστότητα. Πράγμα που θα
Keywords
Τυχαία Θέματα